Razvan Enache7 Feb 2013 exclusiv

Cum vad cititorii Wall-Street.ro rolul bisericii in societatea moderna?
Cum vad cititorii Wall-Street.ro rolul Bisericii in societatea moderna?

Peste 60% din respondentii unui sondaj realizat de Wall-Street.ro sunt impotriva aplicarii unui regim fiscal aparte in cazul Bisericii, in timp ce aproape 80% isi doresc ca aceasta institutie sa isi asume un rol social mai pronuntat. Wall-Street.ro a initiat o dezbatere cu privire la rolul Bisericii in societatea romaneasca.

Recent, peste 20 de ONG-uri din Romania au cerut parlamentarilor sa stopeze finantarea bisericilor de catre stat si au estimat ca anual cultele religioase primesc din partea Statului aproximativ 540 de milioane de euro, suma echivalenta cu 0,4% din PIB-ul Romaniei.

Totusi, o serie de erori de calcul au dus la proliferarea ideii ca Biserica este finantata cu jumatate de miliar de euro de catre stat, dar in realitate Patriarhia Romana primeste doar 55 milioane euro de la buget.

Cu toate acestea, Biserica este o institutie privilegiata, fiind scutita de taxe.

Potivit sondajului realizat de Wall-Street.ro, doar o treime dintre respondenti sustin aplicarea unui regim fiscal special in cazul Bisericii, in timp ce 65% sunt impotriva.

In acelasi timp, aproape 80% dintre respondenti isi doresc ca Biserica sa se implice mai mult in proiecte sociale.

 

In ceea ce priveste constructia Catedralei Neamului, opiniile sunt destul de echilibrate, circa 45% fiind pentru aceasta initiativa a Bisericii, iar 55% impotriva proiectului.

Chestionarul Wall-Street.ro a strans pana la ora 17:30 circa 1000 de respondenti, iar procentele publicate ar putea suferi modificari pe masura ce mai multi cititori isi exprima opinia.

 

articol preluat: http://www.wall-street.ro/articol/Social/143990/sondaj-wall-street-ro-biserica-statul-modern.html?utm_source=newsletter-daily-20130208&utm_medium=email&utm_content=daily-20130208&utm_campaign=Newsletter-Daily

Anunțuri
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: