pofta buna!


Supa de salata
Publicat pe 12 Februarie 2013

Stiu ca inca mai e putin pana la primavara, dar tare pofta mi-a fost de supa asta si neaparat a trebuit sa o fac. Imi place la ea combinatia de salata cu lapte, ou si slanina! Si desi este o supa de primavara, ea satisface poftele de grasimi ale organismului si in plina iarna.

Ingrediente
sare (1524)
oua (1025)
ceapa (884)
lapte (529)
usturoi (642)
apa (325)
cimbru (197)
boia (106)
salata (25)
slanina (14)
Categorii
Supe si ciorbe (201)

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de salata:
1 capatana de salata
o bucata de slanina
1 lgt boia
1 ceapa
3 catei usturoi
jumatate de litru de lapte
2 litri de apa
3 oua
marar/cimbru
sare

Mod de preparare supa de salata:

Slanina se pune in oala si se caleste la foc mic pana lasa untura si se rumeneste. Atunci se adauga ceapa tocata si usturoiul, iar cand ceapa a devenit sticloasa se presara boiaua. Mai lasati un minut pe foc si stingeti cu lapte.
Adaugati salata taiata fideluta, completati cu apa, potriviti la gust cu sare (atentie si la sarea pe care o lasa slanina), adaugati 1-2 crengute de cimbru si lasati sa fiarba incet.
Intre timp, bateti ouale si prajiti-le intr-o tigaie. Lasati sa se raceasca omleta si apoi o taiati in fasii sau cubulete.
Cand supa a dat in clocot, adaugati mararul si omleta taiata cubulete.
Luati de pe foc si serviti cu pofta.

Pe blogul amainbucatarie.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.

articol preluat: http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/13319/supa-de-salata.html?utm_source=newsletter-culinar-20130212&utm_medium=email&utm_content=culinar-20130212&utm_campaign=Newsletter-Culinar#state=05b4cd997252bdc35334000b037a1f9d&error=unknown_user

Chiftelute din orez
Publicat pe 12 Februarie 2013

Un aperitiv excelent.

Ingrediente

sare (1524)
patrunjel (504)
oua (1025)
piper (1099)
faina (976)
ulei (950)
pesmet (136)
orez (179)
ardei (216)
susan (17)
morcov (73)
Categorii

Aperitive si garnituri (320)
Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute din orez:
1 ceasca orez
1 ardei gras rosu
1 morcov
2 linguri ulei
sare
piper
patrunjel
2 oua
faina
pesmet
susan
bucati de carne prajita
carnati sau cascaval- pentru umplut

Mod de preparare chiftelute din orez:

Se pun la fiert 3 cesti au apa, sare si ulei. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga orezul si morcovul taiat cuburi. Se lasa sa fiarba, pana se obtine un orez mai legat. Dupa ce se raceste, se amesteca cu patrunjelul tocat marunt si ardeiul gras tocat cuburi. Se formeaza chiftelutele cu mainile ude, iar la mijloc se pune cate o bucata de carnat, carne prajita, sau un cub de cascaval. Se pot lasa si simple.
Se trec prin faina, ou batut si prin pesmet amestecat cu susan. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc sau se pot pune intr-o tava si coace la cuptor, timp de 25-30 minute.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro

articol preluat: http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/13321/chiftelute-din-orez.html?utm_source=newsletter-culinar-20130212&utm_medium=email&utm_content=culinar-20130212&utm_campaign=Newsletter-Culinar

Anunțuri
Explore posts in the same categories: culinaria..., de prin ziare..., mi-a sărit în ochi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: