ne vindem trecutul…ce vom arata copiilor?


 

Locomotive cu abur din patrimoniul national, vandute la preturi foarte mici

Mai multe locomotive cu abur, din patrimoniul national, au fost vandute la preturi foarte mici, reclama directorul Muzeului National Brukenthal, Sabin Luca.

Luca a acuzat ca sapte locomotive cu abur din Sibiu au fost vandute la preturi foarte mici, din care una ce valora 65.000 de euro a fost data cu 4.000 de euro, potrivit Mediafax.

„Eu, ca persoana, ca manager, ca om de cultura, ca profesor, sunt obligat sa renunt la acest roiect din cauze administrative. Se prapadeste sub ochii nostri patrimoniul cultural acumulat in Romania, se scoate la mezat. Se vand locomotivele dintr-un muzeu constituit legal si se vand fara nicio problema, cu pret de sub 1 la suta din pretul estimat si umbla linistite prin lumea din jurul nostru”, a spus Sabin Luca.

Acesta a precizat ca Muzeul Locomotivelor cu Abur din Sibiu a fost infiintat in august 1994 si cuprinde 40 de locomotive cu abur, pluguri si macarale cu abur care au circulat pe caile ferate din Romania in urma cu peste o suta de ani.

In 31 decembrie 2000, locomotivele au fost declarate, prin ordin al Ministrului Culturii, bunuri de tezaur, fiind protejate de lege, a mentionat Luca.

Sabin Luca a declarat ca sapte locomotive au fost scoase la licitatie. Acestea apartineau SC Brafor SA Brasov care, in anul 2007, era in lichidare voluntara si a cerut Ministerului Culturii, care avea drept de preemptiune (dreptul de care se bucura cineva de a fi preferat in calitate de cumparator al unui bun – n.r.) sume cuprinse intre 30.000 si 70.000 de euro pentru fiecare dintre cele sapte locomotive.

articol preluat: http://www.ziare.com/stiri/cfr/locomotive-cu-abur-din-patrimoniul-national-vandute-la-preturi-foarte-mici-1218166

PS: lacomie? prostie? ignoranta? sau reavointa? toate la un loc pentru un pumn de dolari…

Reclame
Explore posts in the same categories: Bestiarium..., de prin ziare..., de suflet...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: