Sfintii ocrotitori ai copiilor 

Publicat pe 15 Februarie 2013

Copiii sunt in permanenta ocrotiti de parintii lor si ingrijiti cu toata dragostea, dar ei primesc si ajutorul sfintilor, dintre care i-am ales pe cei mai cunoscuti ocrotitori ai copiilor.

Sfinti ocrotitori ai copiilor

1 Preasfanta Fecioara Maria

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu este cea mai puternica ajutatoare a mamelor care se roaga pentru copiii lor, intrucat Maica Domnului cunoaste durerea si iubirea pe care o mama le poate simti pentru copilul ei.

Maica Domnului a suferit cel mai mult atunci cand Fiul ei a fost rastignit si este ocrotitoarea copiilor si sprijinitoarea mamelor.

2 Sfantul Stelian

Sfantul Stelian este sarbatorit pe 26 noiembrie si este cunoscut ca un mare ocrotitor al copiilor. Acest sfant s-a nascut in Turcia de azi, in secolul al-VI-lea, intr-o familie bogata.

De la o varsta frageda, Sfantul Stelian si-a inchinat viata Domnului Iisus Hristos, preferand sa ajute oamenii aflati in nevoie si sa se roage alaturi de pustnici.

Intr-una din calatoriile sale, a intalnit un copil bolnav si asezandu-si mana peste el, copilul s-a insanatosit.

Vestea acestei vindecari s-a raspandit in toate imprejurimile si o multime de oameni suferinzi, de la copii pana la batrani veneau sa ceara ajutorul si rugaciunile Sfantului.

Sfantul Stelian se ocupa si de educatia copiilor, incredintati lui pentru acest scop, de familii din toate categoriile sociale.

De asemenea, prin rugaciunile Sfantului Stelian, multe femei care nu puteau avea copii, au primit darul nasterii de prunci.

Sfantul Stelian a murit de batranete, dupa o viata inchinata ajutorarii copiilor si tuturor celor aflati in suferinte.

Fragmente din Sfintele sale Moaste se gasesc in Bucuresti, in Biserica Lucaci, Biserica Mihai-Voda si la Biserica Icoanei.

3 Sfantul Nicolae

Sfantul Nicolae, sarbatorit pe 6 decembrie, a fost arhiepiscop intr-o regiune din Turcia de azi, in secolul al-IV-lea. Sfantul Nicolae este ocrotitorul copiilor si al tinerilor.

Sfantul Nicolae s-a nascut intr-o familie instarita si credincioasa, dar a ramas orfan de timpuriu. Ramanand singur, Sfantul a impartit saracilor averea mostenita de la parinti si a mers in Tara Sfanta, dorind sa vada locurile sfintite de viata pamanteasca a Mantuitorului.

Din averea mostenita de la parinti, Sfantul a daruit pe ascuns, o multime de galbeni unui tata ce avea trei fete si era foarte sarac.

Minunile Sfantului Nicolae, revarsate asupra copiilor si asupra tuturor celor aflati in grele incercari, sunt ca un izvor nesecat pana in zilele noastre.

4 Sfantul Ioan Rusul

Sfantul Ioan Rusul este praznuit pe 27 mai si este cunoscut ca ocrotitor al copiilor bolnavi, al tinerilor si al mamelor cu prunci.

Sfantul s-a nascut in Rusia la sfarsitul secolului al-XVII-lea si a fost luat prizonier in Asia Mica, in urma unei lupte intre tatari si rusi.

Din pricina credintei sale, tanarul Ioan era batjocorit si lovit, tinut in grajd cu vitele.

Cu timpul, stapanul sau vazand blandetea, dragostea, harnicia si minunile pe care le facea Sfantul Ioan in casa lui, si-a schimbat purtarea fata de el.

Moastele Sfantului Ioan Rusul se gasesc in Biserica Maternitatii Polizu.

5 Sfantul Inger pazitor

Ingerul pazitor se da fiecarui copil la Sfantul Botez. Menirea Ingerului este de a-l pazi pe om de primejdii, de a-l mangaia in necazurile vietii si de a-l indemna prin gand la toata fapta buna.

De aceea, copiii sunt invatati adesea, sa se roage Ingerului pazitor, care ii ocroteste in fiecare clipa.

articol preluat: http://kidz.garbo.ro/articol/Copil/13353/sfinti-care-ocrotesc-copiii-sfantul-inger-pazitor.html?utm_source=newsletter-kidz-20130215&utm_medium=email&utm_content=kidz-20130215&utm_campaign=Newsletter-Kidz#state=83cc6fadcdf2ef36d2b765ac72ded65a&error=unknown_user

Reclame
Explore posts in the same categories: ...fides in..., de prin ziare..., de suflet...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: