cine si cum vorbeste


Balbele ambasadorului Romaniei in Marea Britanie, sanctionate aprig
Alex Goaga, 13 Feb 2013 Tweet

Share video

Scandalul carnii de cal are repercusiuni mai mari decat cele initiale, Romania facandu-se de ras pe plan mondial de data aceasta din cauza balbelor lui Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra. In direct la CNN, domnia sa nu a reusit sa lege aproape nicio fraza in mod coerent, in limba engleza.
Desi plin de bune intentii, in incercarea sa de a sustine nevinovatia autoritatilor romane in scandalul carnii de cal, ambasadorul a stalcit cuvinte, a rostit fraze fara sens sau neadevarate – „nu exista nicio companie din Romania care sa exporte carne tocata. De niciun fel”.
Daca de la un simplu cetatean oprit pe strada si chestionat nu poti emite pretentii, nu asa stau lucrurile cand vorbim de reprezentantul Romaniei intr-un stat precum Marea Britanie, unde engleza ar trebui sa fie stapanita la perfectie. Intr-un final a reusit sa explice, citandu-l pe primul ministru Victor Ponta, ca Romania nu se face in niciun fel vinovata de acuzatiile aduse conform carora statul ar exporta carne de cal in loc de carne de vita.
Presa si blogurile din Romania l-au sanctionat pe ambasador si, poate la fel de grav, cele mai apreciate comentarii in dreptul clipului de pe YouTube il desfiinteaza pe acesta.
„Pot sa fiu ambasador? (Can I bee an ambassador? – scris gresit intentionat). Cred ca pot sa vorbesc mai fluent si coerent. Cine naiba l-a trimis pe tipul asta sa ne reprezinte ? Nu putea sa isi dea seama ca o sa fie intrebat despre companiile inspectate?”, comenteaza un roman, in engleza.

Citeste si:
Reactia ambasadorului Marii Britanii, despre scandalul carnii de cal: Trebuie sa stabilim faptele!
Ciolos, despre scandalul carnii de cal: un stat membru nu ar trebui acuzat fara probe
Va mai amintiti TIR-ul cu caii din Letea? Nimeni nu a fost tras la raspundere

„Cu oameni ca el nu ar trebui sa fim socati cand strainii ne intreaba daca avem electricitate, drumuri sau masini… Vazand cum acest om nu este capabil sa lege doua cuvinte in engleza, chiar daca este ambasador, ma intristeaza profund. Ce Parlament de…”
Cum comentati discursul lui Ion Jinga? Considerati ca acesta ar trebui sanctionat de autoritatile romane? Wall-Street.ro va incurajeaza sa comentati, folosind limbaj civilizat.

articol preluat: http://www.wall-street.ro/articol/Social/144219/balbele-ambasadorului-romaniei-marea-britanie-sanctionate-aprig.html?utm_source=newsletter-alert-20130213&utm_medium=email&utm_content=alert-20130213&utm_campaign=Newsletter-Alert

Reclame
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: