cu masina/fara masina


Masinile pot fi puse sub sechestru in trafic de politisti de poimaine
Cristina Mihai, 13 Feb 2013 Tweet

Noul Cod de Procedura Civila, care va intra in vigoare pe 15 februarie, prevede ca autovehiculele pot fi sechestrate chiar si in trafic prin interventia Politiei Rutiere.
Noul Cod Civil prevede ca „organul de politie rutiera va putea opri in trafic autovehiculul sechestrat si va proceda la ridicarea certificatului de inmatriculare, a cartii de identitate, punand in vedere conducatorului autovehiculului ca bunul este sechestrat si sa se prezinte intr-un termen rezonabil la executorul judecatoresc. Totodata va anunta, de indata, executorul judecatoresc care a aplicat masura prevazuta la alin. (1). Aceasta operatiune va fi consemnata de catre organul de politie intr-un proces-verbal, in care se va face si o descriere sumara a autovehiculului sechestrat, o copie a acestuia fiind remisa conducatorului autovehiculului. Atat documentele, cat si o copie a procesului-verbal vor fi trimise executorului judecatoresc care a aplicat masura sechestrului asupra acelui autovehicul”.
Ce efect va avea aceasta masura? Va creste oferta de masini executate silit.
“In cazul autovehiculelor executate silit, conducatorii auto se pot trezi ca politistii le sechestreaza masinile in trafic. Politia rutiera poate identifica masina si ridica certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului, iar bunul este sechestrat,” a declarat, la randul sau, avocata Roxana Vlasceanu, consultant de specialitate al Executari.com.

Citeste si:
Preturi mai bune la executare silita: noul Cod Civil prevede scaderea pretului la jumatate, la a treia licitatie
Executari silite vs piata libera: cum arata cele mai bune oferte de locuinte
Oltchim in colaps: Electrica incepe sa vanda active, actiunile se prabusesc pe Bursa

Pana la intrarea in vigoare a noului Cod, de cele mai multe ori, creditorii apelau la detectivi particulari pentru gasirea masinilor. “Masinile erau astfel recuperate cu mare intarziere si nu puteau fi scoase rapid la revanzare. Acum, noul Cod accelereaza procesul, ceea ce poate conduce la cresterea ofertei de masini executate”, a mai spus consultantul Executari.com.
In Monitorul Oficial al Romaniei din data de 31 ianuarie 2013, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2013, prin care Executivul a stabilit ca noul Cod de Procedura Civila intra in vigoare la data de 15 februarie 2013.

articol preluat: http://www.wall-street.ro/articol/Auto/144270/soferi-aveti-grija-de-vineri-va-puteti-trezi-cu-masina-sub-sechestru-in-trafic.html?utm_source=newsletter-alert-20130213&utm_medium=email&utm_content=alert-20130213&utm_campaign=Newsletter-Alert

Reclame
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: