calificative…


« Xerox face licitatie ca sa cumpere 300 de copiatoare pentru sediul sau central. »…
18 Feb 2013
… cam asa i-ar suna unui american care ar citi anuntul de licitatie postat de Institutul Politehnic din Bucuresti, prin care da 100,000€ cuiva care ii va face un software pentru nu stiu ce evidenta a studentilor sau ce or mai avea ei nevoie pe acolo. Si nu e nici singurul anunt de acest fel, si nici IPB singurul care liciteaza pentru software si pentru tot felul de studii si lucruri pe care chiar oamenii de acolo ii invata pe studenti cum sa le faca. Si ASE-ul e plin de bani pentru asa ceva, si Ministerul Educatiei arunca cu milioanele in stanga si in dreapta.

Cat din cercetarea din Romania vine direct din laboratoarele universitatilor, asa cum e peste tot in lume? Si de ce nu vine deloc, de fapt? « Pentru ca nu sunt bani! » – va veni imediat raspunsul, in cor, de la profesori, studenti si parinti, deopotriva! Dar eu stiu ca sunt destui bani acolo, si au fost tot timpul, numai ca indolenta e mare, de la ministru in jos, de la rectori, decani si profesori pana la studenti. Daca as fi ministru, i-as da afara sau le-as taia imediat toate fondurile celor care fac licitatii de software in universitati in care sunt facultati intregi care se ocupa cu asa ceva. Si nu as tine nicio facultate deschisa daca nu ar fi in stare sa-si finanteze cel putin o parte din buget prin activitati proprii: as informatiza tot invatamantul romanesc, si celelalte ministere, de asemenea, cu software facut de studentii si profesorii de la Automatica si de la Cibernetica, i-as pune pe studentii si pe profesorii de la sociologie sa faca studii si sondaje si sa se duca sa caute clienti pentru ele, pe cei de la ASE sa faca studii de marketing si de alte feluri si sa le vanda, sa tina contabilitatea la firma mea si al atii, pe cei de la Arhitectura sa proiecteze macar un garaj pe care sa ia niste bani de la cineva, pe cei de la Matematica si de la Istorie sa faca niste meditatii, ceva, as face o policlinica cu plata in care fiecare profesor de la Medicina sa lucreze cel putin doua ore pe saptamana cu cativa studenti in jurul lui, si idei mi-ar tot veni… Nu as da niciun singur leu bursa vreunui student care nu munceste in cadrul facultatii la cel putin un proiect din care universitatea sa ia niste bani, oricat de putini ar fi acestia. Le-as da de mancare pe gratis si un loc in care sa stea, dar nu bani. Si sa fiti siguri ca nu s-ar mai plange niciunul ca nu are unde sa faca internship, ca nu-i ia nimeni si ca la terminarea scolii li se spune ca nu au experienta.

Bani sunt destui, si la Ministerul Educatiei, si la Ministerul Sanatatii si in multe alte locuri. Doar politicieni care sa nu-i fure nu sunt. Si cand nu-i fura, sa stie ce si cum sa faca cu ei…

Un editorial de George Butunoiu. George Butunoiu este proprietarul firmei de consultanta in resurse umane George Butunoiu Ltd.

articol preluat: http://www.wall-street.ro/editorial/639/Xerox-face-licitatie-ca-sa-cumpere-300-de-copiatoare-pentru-sediul-sau-central

Reclame
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: