cine ne cumpara?


4 Martie 2013, 10:40 in Business

Cat de bogata este China de fapt?

China are valuta suficienta pentru a cumpara tot aurul bancilor centrale din lume, chiar de doua ori.

Mai multe despre

Rezervele valutare ale Chinei au crescut de peste sapte ori incepand din 2004 si sunt in prezent de doua ori mai mari decat suma necesara pentru a cumpara aurul detinut de toate bancile centrale din lume, potrivit MEDIAFAX.

Activele din rezervele Chinei reprezinta 30,2% din cele la nivel global, fata de 14% in 2004, arata datele Bloomberg. Totalul Chinei este de trei ori mai mare fata de Japonia, situata pe locul doi in lume. In 2004, Japonia controla circa 24% din rezervele la nivel mondial.

Chinezii: Suntem pregatiti pentru un razboi valutar

La sfarsitul anului trecut, rezervele valutare ale Chinei se situau la 3.300 de miliarde de dolari. In perioada 2004-2012, rezervele valutare ale Chinei au crescut de 7,2 ori, noteaza Bloomberg.

Celelalte trei mari economii emergente la nivel global, Brazilia, Rusia si India, au consemnat insumat un avans de circa 4 ori in acest interval, la 1.100 miliarde de dolari.

China a detronat SUA in materie de schimburi comerciale


Circa doua treimi din rezervele Chinei sunt in dolari, iar un sfert in euro, afirma Yao Wei, economist din Hong Kong al grupului francez Societe Generale. China incurajeaza in prezent companiile si populatia sa pastreze sume mai mari in valuta, strategie cunoscuta ca „ascunderea valutei la populatie”, astfel ca rezervele statului ar putea sa „scada gradual”, a spus Yang.

articol preluat: http://www.9am.ro/stiri/Business/240349/cati-cat-de-bogata-este-china-de-fapt.html?utm_source=newsletter-alert-20130304&utm_medium=email&utm_content=alert-20130304&utm_campaign=Newsletter-Alert

PS: Cat mai dureaza pana ne cumpara pe toti?

 

Anunțuri
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: