Incredibila memorie a apei

Publicat pe 7 Martie 2013

 

Memoria apei este un concept inca controversat in lumea stiintifica, care insa poate oferi o perspectiva profunda asupra interactiunii permanente dintre om si mediul sau de viata.

 

Memoria apei: origine si semnificatie

Memoria apei se refera la capacitatea moleculelor de apa de a inmagazina informatie referitoare la structura chimico-fizica si energetica a lucrurilor cu care intra in contact, chiar si dupa indepartarea fizica sau chimica a acestor structuri din compozitia apei.

Primul cercetator care a adus acest concept in atentia lumii stiintifice si a publicului a fost imunologul si homeopatul francez Jacques Benveniste, in anul 1988. Rezultatul experimentelor sale, publicat intr-un studiu stiintific din revista „Nature”, se referea la capacitatea apei de a retine caracterul alergen al unei substante cu care fusese pusa in contact, chiar si dupa multiplele dilutii succesive (pana la puritatea originara) la care apa a fost ulterior supusa.

 

Citeste si:

 

Un cercetator roman propune solutia prin care despartirile devin mai usor de suportat

‘Internetul si femeile’, un studiu ingrijorator care arata ca femeile inca sunt discriminate

Studiu inedit despre Bob Marley

 

Acceptarea neconditionata a cercetarii lui Benveniste ar fi insemnat o schimbarea din temelie a legilor chimiei si fizicii asa cum le cunoastem noi astazi. De aceea, mai multi oameni de stiinta au incercat de-a lungul timpului sa refaca experimentele lui Benveniste, fara a ajunge inca la rezultate concludente.

 

Memoria apei: Masaru Emoto

 

Numerosi experti in domeniu au continuat cercetarile lui Benveniste. Printre acestia se numara omul de stiinta materialist Rustum Roy, virusologul Luc Montagnier (colaureat al premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV), precum si cercetatorul doctor Alex Tournier, directorul Institutului de Cercetare in Homeopatie din Londra.

Insa cercetatorul ale carui rezultate sunt, in prezent, cel mai bine cunoscute de publicul larg este japonezul Masaru Emoto. El a studiat structura apei supuse la diverse tipuri de influente energetice pozitive sau negative, cum ar fi:

 

vorbe,

cuvinte scrise,

forme de rugaciune,

tipuri de muzica,

imagini.

 

Observand procesul de cristalizare a moleculelor de apa sub diverse forme mai mult sau mai putin armonioase, Emoto a sustinut ca apa are memorie si ca ea se modeleaza dupa amprenta energetica, pozitiva sau negativa, a lucrurilor, vorbelor, starilor si sentimentelor cu care intra in contact sau care sunt directionate catre ea.

 

Astfel, studiile lui Emoto vin, intr-un fel, in sprijinul cunostintelor traditionale despre influenta covarsitoare a apei in organismul uman si in ecosistemul planetar. S-a dovedit deja din punct de vedere stiintific ca organismul uman este compus in proportie de 60-70% din apa, aceasta fiind vitala pentru transmiterea informatiei intre celulele umane.

 

In acelasi fel, multiplele resurse naturale de apa de pe planeta contribuie in mod esential la mentinerea tuturor sistemelor biologice in stare optima de functionare. Si exista posibilitatea ca ele sa ne influenteze in moduri mult mai profunde decat a fost deocamdata demonstrat stiintific.

Poate tocmai in virtutea acestei capacitati controversate a apei de a inmagazina informatie energetica vindecatoare, multora dintre noi le este foarte usor sa se reculeaga atunci cand sunt pe tarmul marii sau in apropierea unei surse naturale de apa.

 

In concluzie, desi majoritatea expertilor in domeniu considera in prezent ca ipoteza referitoare la memoria apei este mai apropiata de invataturile traditionale si de practicile ritualice decat de realitatea stiintifica, acest drum ramane inca deschis. Cu atat mai mult cu cat progresele stiintifice se succeda cu o viteza ametitoare, iar alaturarea dintre stiinta si spiritualitate a iesit deja din domeniul utopiei.

 

Totusi, pana la viitoarele cercetari concludente asupra memoriei apei, ramane o optiune personala daca sa credem sau nu in ceea ce aceasta ipoteza are de oferit.

 

Andreea Peticaru

 

Articol preluat: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/13480/memoria-apei-masaru-emoto.html?utm_source=newsletter-9am-seara-20130307&utm_medium=email&utm_content=daily-20130307&utm_campaign=Newsletter-9AM-Seara

Reclame
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: