Exercitiul de dimineata – masajul mainii


Masati-va in fiecare dimineata palmele pentru a activa fiecare organ in parte ! Aveti mentionate pe desen punctele (partile) care corespund fiecarui organ intern.

 

Puteti face masajul de dimineata si frecand cu putere lobul urechilor (pe toata suprafata lui) pana ce acestea se incing !
Va doresc  din suflet multa sanatate si putere de munca  !

Ai o criză de ulcer? Masează-ți zona dintre degetul mare și cel arătător și durerile se vor atenua.

Studiile au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea și diminuează durerile. Acest gen de terapie se bazează pe un principiu simplu: fiecare organ corespunde unui anumit punct din palmă.

Dar cum se face mai exact? Dacă îţi masezi palma dreaptă, vei „atinge“ organele şi regiunile care dor din partea dreaptă. Acelaşi lucru şi pentru partea stângă.
Spre exemplu, ca să scapi de junghiurile cardiace, masează uşor zona din palmă care corespunde inimii.

Descoperă punctele reflexe cu ajutorul figurii detaliate din pagina alăturată!

3 ponturi pentru un masaj corect

1. În general, masajul se începe de la mâna dreaptă. Fă mişcări circulare în palmă cu degetul mare, până la 5 minute în fiecare zonă.

2. Degetele se masează cu mişcări invers acelor de ceasornic de la bază până sus. Punctul de plecare este zona umerilor, care se găseşte la baza exterioară a degetului mic.

3. După ce ai terminat cu degetele, revino cu aceleaşi mişcări spre mijlocul palmei. De data asta, mişcările trebuie să fie în sensul acelor de ceasornic

La ce ajută?

Gastrită şi ulcer

Dacă ai o criză de ulcer, fă-ţi masaj în palmă în zona stomacului timp de 5 minute şi în zona intestinului subţire timp de 10 minute (găseşti zonele în figura de mai sus).

Constipaţie

Simptomele constipaţiei pot fi ameliorate prin mişcări circulare în zona stomacului (5-10 minute la fiecare mână), coborând apoi spre zona intestin subţire.

Terapia are și reacții adverse

Nu te speria dacă apar reacţii adverse, precum senzaţia de greaţă, subfebrilitate, accelerarea tranzitului intestinal, modificări de culoare şi miros ale transpiraţiei şi urinei.

Masajul reflexoterapeutic ajută la detoxifierea organismului. Este bine să eviți acest gen de masaj în caz de: sarcină, boli de inimă, cancer, hemoragii, insuficiență renală, infecții și leziuni în palmă.

Dr. Ruxandra Constantin, medic de familie, reflexoterapeut
tel: 0728.30.48.47

Recomandat în special copiilor

Reflexoterapia la nivelul mâinilor poate fi efectuată de către un reflexoterapeut în fiecare zi, în cure de 10-12 şedinţe sau de 2-3 şedinţe/ săptămână, atât în scop profilactic, pentru creşterea imunităţii organismului şi pentru prevenirea apariţiei unor afecţiuni, cât şi curativ, pentru ameliorarea unor boli şi pentru prevenirea complicaţiilor.

Pentru maximum de eficienţă, şedinţele de reflexoterapie trebuie combinate cu o alimentaţie adecvată, o hidratare corespunzătoare (apă, ceaiuri) şi cu un tratament cu plante şi cu produse apicole.

Masajul mâinii este folosit în scop terapeutic şi este recomandat în special copiilor, la care această zonă este mai sensibilă. La adulţi, poate fi combinat cu presopunctura sau cu masajul tălpilor.

Info: La copii, de obicei, masajul se face astfel: la fetiţe la mâna dreaptă, iar la băieţi la mâna stângă.

material primit pe mail
Reclame
Explore posts in the same categories: de folos sa-ti fie..., mens sana, vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: