autodafe… Fahrenheit 451…


Biroul de Presa al ICR reacţionează după interviul acordat de Filip Florian

Categoria: On-line – actualitate | 10 comentarii
Recomanda articolul prin:        Tipareste pagina  Marime text
Biroul de Presă, nr. 3301 din 19.03.2013
Către Observator cultural
Doamnei Carmen Mușat, Redactor-șef 

Stimată Doamnă Redactor-șef,

Ca urmare a afirmațiilor despre activitatea ICR cuprinse în interviul acordat de domnul Filip Florian revistei Observator cultural, vă transmitem următoarele:

Într-un interviu acordat revistei Observator Cultural, Filip Florian bate câmpii, refuzând vizibil să se informeze asupra a ceea ce ia în discuţie. Nu ne-a întâlnit vreodată. Sub pretenția goală a omului de litere el probează incultura.

Până şi simplul bun simţ ar trebui să-l oblige pe un om să se informeze minimal dacă vrea să trateze o problemă. Se vede bine că nu este cazul unor personaje vizibil de carton cum este Filip Florian.

De pildă, el acuză că noua conducere a ICR vrea să descurajeze interesul editorilor străini pentru literatura noastră. Nu numai că nu are nicio probă, lipsind, în fapt, cu desăvârşire probele în acest sens, dar se şi bate implicit în piept în legătură cu ceva ce rămâne mereu doar o promisiune nesatisfăcută în ceea ce-l privește: valoarea susținerilor.

În al doilea rând, cu privire la “proiectele patriotarde stupide”, Filip Florian nu aduce niciun exemplu. El are o obsesie – traducerile pe banii statului -, dar suntem nevoiți să-i spunem că ar fi cazul să fie tradus în virtutea valorii, nu a subvenţiei.

În al treilea rând, nu există niciun “pocinog” făcut “prin străinătăţuri” de cineva. Filip Florian se ia, evident, după tot feluri de zvonuri fără acoperire, arătând în mod clar ce jalnică este informarea lui.

În al patrulea rând, se poate discuta, fireşte, orice, dar ţine de o minimă morală să te informezi înainte de a te exprima.

În al cincilea rând, orice observator poate constata, urmărind site-ul ICR şi comunicatele difuzate de instituţie, caracterul actual şi diversitatea acţiunilor derulate de la începutul acestui an, atât prin reprezentanţele din străinătate, cât şi în ţară, precum şi în comunităţile româneşti din afara graniţelor.

Cei interesați pot găsi o mostră edificatoare aici:

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/lista-proiectelor-derulate-de-institutele-culturale-romanesti-din-strainatate-in-luna-februarie-2013.html

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/lista-proiectelor-derulate-de-institutele-culturale-romanesti-din-strainatate-in-luna-ianuarie-2013.html

http://www.icr.ro/bucuresti/anunturi/noi-aparitii-editoriale-trei-volume-in-limba-franceza-si-romanian-book-review-nr-2.html

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/aniversare-la-icr-80-de-ani-de-la-nasterea-poetului-nichita-stanescu.html

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/95-de-ani-de-la-unirea-basarabiei-cu-tara.html,

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/eterna-reforma-a-educatiei-conferinta-sustinuta-de-valentin-muresan-la-icr.html

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/matei-visniec-la-icr-budapesta-1.html

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/premiera-extraordinara-la-icr-londra-cu-celebrul-warwick-davis-si-povestea-unica-a-celor-sapte-pitici-din-rozavlea.html

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/scriitori-romani-invitati-la-targul-de-carte-de-la-leipzig.html

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/mari-actori-romani-in-comunitatile-romanesti-din-germania.html

http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/enescu-un-geniu-ignorat-concert-sustinut-de-schubert-ensemble-la-kings-place-londra.html

Conchidem observând că vehemenţa nu dispensează de obligaţia argumentelor. Filip Florian, cu nivelul lui jalnic de cultură, este doar vehement.

Biroul de Presă al ICR

articol preluat:  http://www.observatorcultural.ro/Biroul-de-Presa-al-ICR-reactioneaza-dupa-interviul-acordat-de-Filip-Florian*articleID_28362-articles_details.html

Reclame
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: