cand stomacul are gura


SCRISOARE DE LA STOMACUL TAU
Câteva reguli pe care e bine sa le respecti daca vrei sa-ti fiu prieten:

>
1. Hraneste-ma de trei ori pe zi si respecta orele, pentru ca eu sunt reglat ca un ceasornic si-mi place sa primesc ce vreau la orele la care vreau. Bunaoara, dimineata, la prânz si seara. Si…dimineata nu este ora 9, ci ora 8, pentru cei care nu înteleg de ce iese soarele asa devreme.

>
2. Pastreaza un interval de 5 pâna la 6 ore între mese ca sa-mi dai timp sa ma reglez si sa diger ce mi-ai dat sa manânc, indiferent chiar de ce sau de cât mi-ai dat sa manânc.

>
3. Da-mi cel putin 2 litri de lichide sa beau pe zi. Fii rezonabil si întelege ca ciorba, cafeaua si sosurile nu sunt lichide. Daca nu-ti place apa (pe care totusi ti-o recomand), încearca macar sa nu ma otravesti cu chestii carbogazoase si bea sucuri naturale.

>
4. Lasa-ma cu mâncatul seara. Am spus trei mese pe zi, fa un calcul rapid si vei observa ca ora maxima la care ai putea sa servesti cina este 19, deci scuteste-ma cu alte ore obosite.

>
5. Uita de rontaiala dintre mese. Citeste niste studii si vei afla ca orele cele mai periculoase pentru organism sunt 10 si 15 (adica fix între mese), deci nu te amagi ca daca manânci un covrig sau un croissant nu se pune. Ba se pune. Ti-am cerut 5 ore între mese. Lasa-ma sa-mi fac treaba si sa diger mizeriile pe care mi le-ai servit la masa de prânz.

>
6. Nu poti sa respecti orele sau regulile de mai sus? Atunci fa macar bine si dormi un pic, ca am si eu limitarile mele, si nu prea ma pricep sa ma mentin în forma daca nu am de unde sa-mi trag energia.

>
7. A, sa nu uit, cafeaua nu e buna pentru nimeni, alcoolul nici atât, dar daca tot vrei sa ma enervezi cu ele, bea-le în cantitati cumpatate.

>
8. Hraneste celula, nu stomacul. Manânca pentru a-mi da elementele nutritive de care am nevoie ca tu sa poti fi în forma pe parcursul întregii zile. Da mâncarii un gust placut, nu zice nimeni sa nu te delectezi cu chestii bune la gust, dar adu-ti aminte ca lucrurile hranitoare nu sunt neaparat cele mai complicat gatite.

>
9. Nu ma deranjeaza dulciurile, poti sa balotezi câte vrei. Nu ma deranjeaza pâinea, e buna si ea la ceva, nu ma deranjeaza sosurile sau prajeala. Nu uita însa ca daca vrei sa ti le diger, o sa-mi ia de doua sau trei ori mai mult timp decât pentru un fruct sau o salata. Si cât timp eu sunt ocupat sa diger cartofii prajiti sau shaorma, tu nu vei fi alimentat cu energie, pentru ca eu voi fi concentrat aproape în întregime sa scap de balastul din stomac.

>
10. Noaptea sa stii ca si eu dorm. Daca ai senzatia ca-mi face placere sa rontai la mâncarea pe care mi-ai basculat-o tu la cina festiva de la ora 22:00 în loc sa dorm te înseli. Prefer sa fac ordine prin corp si sa te pun în forma pentru a doua zi ca sa poti sa dai randament maxim. Asa, ma enervez mai tare si îti împart toate caloriile alea de la Revelion care pe unde mi se nazare si nu mai am nici un chef sa fiu ordonat.

>
Uite asa!

Anunțuri
Explore posts in the same categories: de folos sa-ti fie..., mens sana, vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: