sa bucatarim


Din bucataria africana: Banane crocante cu fistic

Aveti banane suficiente in camara si ati dori sa le consumati altfel decat in stare naturala? Cautati o reteta si nu stiti la care sa va opriti?

Va propunem un desert ieftin, cu grad mediu de dificultate. Pentru prepararea lui va sunt necesare doar 10 minute. Tot atatea si pentru coacere. Mare atentie, pentru ca acest desert are un nivel ridicat de calorii.

Reteta e din Africa de Nord si v-o prezentam, gratie portalului Cuisine Actuelle

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 4 banane
– 40 g de fistic
– 8 foi de brik (sunt putin mai groase decat foile de placinta)
– 1 galbenus de ou
– 40 g de zahar pudra
– 2 linguri miere de albine lichida
– 40 g unt
– 1 lingura ulei

Etapele prepararii:

1.Maruntiti fisticul, pastrati-l intr-o farfurie. Puneti zaharul intr-o alta farfurie. Taiati bananele in 4 bucati. Treceti fiecare bucata prin zahar, apoi prin fistic.

2.Taiati foile de placinta (brik) in doua, ungeti-le cu galbenus de ou. Puneti pe fiecare jumatate de foaie o bucata de banana, formati rulouri mici.

3.Intr-o tigaie, incalziti amestecul de unt cu ulei, apoi caramelizati usor rulourile. Lasati-le sa se scurga.

4.Inmuiati rapid capetele fiecarui rulou in miere si treceti-le prin fisticul ramas.

Serviti-le calde! Pofta buna!

articol reteta preluat: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/retete-slabire/din-bucataria-africana-banane-crocante-cu-fistic-1225949

Anunțuri
Explore posts in the same categories: culinaria..., de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: