Paste la Rosia Montana


Draga prietene al Rosiei Montane,

Te invitam sa iti petreci vacanta de Paste la Rosia Montana

Intre 1 si 6 mai, rosienii isi deschid casele tuturor celor care doresc sa se relaxeze, timp de cinci zile, in Rosia Montana. Activitatile recreative sunt variate, oferindu-ti posibilitatea fie sa descoperi la pas natura, fie sa afli istoria locului, traditiile si legendele milenare, fie sa vizitezi vechiul centru istoric, demn de patrimoniul mondial UNESCO.
In plus, programul propune sase tururi turistice complexe organizate zilnic la cele mai importante si reprezentative obiective naturale, arhitecturale si de patrimoniu ale Rosiei Montane:

Turul Satului – se va desfasura pe stradutele pitoresti din zona centrala si va cuprinde principalele repere urbanistice ale localitatii;

Turul Istoric – include vizitarea galeriilor romane, Muzeului Mineritului, Sfinxului Rosiei Montane si a monumentelor naturale Piatra Despicata si Piatra Corbului;

Turul Cianurii­ – pune in oglinda satul Geamana al comunei Lupsa, afectat de exploatarea de suprafata a curpului de la Rosia Poieni si satul Corna al comunei Rosia Montana, amenintat de proiectul minier propus de compania Gold Corporation;

Turul Naturii – garanteaza privelisti extraordinare de la Taul Tarina, Platoul Jig-Vaidoaia si Taul Mare;

Turul Bisericilor – cuprinde bisericile seculare ale Rosiei Montane, marturii ale comunitatii multietnice si multiconfesionale rosiene;

Turul Buciumului – este un traseu prin imprejurimile Rosiei Montane, in comuna Bucium si la rezervatiile naturale Detunata Goala si Detunata Flocoasa.

Tururile turistice vor fi intregite de povestiri in jurul focului ce vor avea loc seara si unde localnicii vor povesti despre obiceiurile locului, istoria si lupta pentru Rosia Montana.

Dragi prieteni, va asteptam sa petrecem Sarbatorile de Paste impreuna in marea familie a iubitorilor Rosiei Montane, este mesajul lui Eugen David, presedintele Alburnus Maior.

Vacanta de Paste la Rosia Montana se inscrie in seria de actiuni derulate de Alburnus Maior si Asociatia Bucuresti menite sa promoveze turismul in Rosia Montana ca alternativa sustenabila la proiectul minier propus de compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Oferta turistica Vacanta de Paste la Rosia Montana este valabila pentru perioada 1-6 mai 2013. Pachetul cuprinde cazare si masa la localnici, sase tururi turistice ghidate si activitati seara la foc de tabara si costa 340 de lei. Inscrierile se pot face pana la data de 31 martie pe site-ul proiectului sau la adresa paste@vizitatirosiamontana.ro.

Pentru mai multe informatii, te rugam sa accesezi site-ul http://www.vizitatirosiamontana.ro sau sa il contactezi pe Andrei Mihail, tel. 0725 743 424.

Cu ocazia Zilei Rosiei Montane cativa voluntari ai Campaniei Salvati Rosia Montana si-au propus sa realizeze un material de promovare a patrimoniului Rosiei Montane. Le-au venit in ajutor Silviu Dancu (text) si Marius Vintila (voce) care au dat forma ideilor lor. Iata ce ne-a transmis Silviu despre aceasta experienta: „…Un text pe care nu l-am scris singur. In fiecare secunda am avut sentimentul clar ca, alaturi de mine sunt toti acei oameni care au lucrat, lucreaza si vor lucra la un proiect mai mare decat muntii pe care isi propun sa-i salveze. Nu este putin lucru. Te responsabilizeaza. Dar, pana la urma, chiar despre responsabilitate este vorba. Si, de ce nu, despre mine. Despre tine. Despre
noi.”
Prezentarea a fost proiectata pe 6 februarie 2013 in cele peste 30 de orase care au gazduit Ziua Rosiei Montane si poate fi acum accesata online aici.

Daca doresti si tu sa sprijini campania Salvati Rosia Montana, directioneaza 2% din impozitul tau pe venit catre activitatile noastre. Afla mai multe detalii aici.

Pentru informatii suplimentare, te rugam, nu ezita sa ne contactezi: alburnusmaior@ngo.ro

Reclame
Explore posts in the same categories: atitudini, vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: