papa bun


Reteta de post: pateu de ciuperci
Yahoo!TwitterScor: 0 din 0 voturi
Fii prima care comenteaza! »
Publicat pe 2 Aprilie 2013
O reteta de post absolut minunata. Cel putin dupa gustul meu. Nici nu se compara cu imitatiile din comert. Eu am facut pateu din jumatatea cantitatilor de mai jos si a iesit o cantitate suficienta pentru doua-trei zile, nu e greu de preparat si e bine sa fie cat mai proaspat.
Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pateu de ciuperci:
trei sferturi de cana nuci coapte in cuptor si macinate
500 gr. ciuperci fierte in apa cu sare si scurse
2 cepe mari
2 catei de usturoi – eu am inlocuit cu leurda
o felie de paine inmuiata
o jumatate de lingurita cimbru
sare, suc de lamaie – dupa gust

Mod de preparare pateu de ciuperci:
Dupa ce am pus nucile la copt in cuptor, am calit intr-o oala ceapa si usturoiul laolalta cu ciupercile pe care le-am asezonat cu sare, piper si putintel cimbru. Am adaugat putina apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat legumele. Le-am pus deoparte si le-am lasat sa se raceasca.
Nucile le-am pus in blender si le-am maruntit. Conteaza cat sunt de coapte atat la culoarea finala cat si la gust, mie totusi imi plac ambele variante, conteaza in final sa nu se arda prea tare nucile – deci fiti cu ochii pe ele cat stau la cuptor. Adaugam in blender peste pudra de nuci ciupercile calite cu ceapa inclusiv, am pus si leurda, painea inmuiata, am mixat o prima tura, am mai adaugat sare (de e nevoie), suc de lamaie (mie imi place mai acrisor), am potrivit la gust. Daca e nevoie se poate adauga si una doua linguri si zeama de la ciuperci dar doar de e nevoie (la mine n-a fost) – in principiu, ciupercile fierte absorb suficienta apa. Cand nu am leurda, mai adaug pudra de usturoi (caci nu are o aroma si gust asa agresiv ca usturoiul proaspat) si vegeta de la naturisti (adica legume uscate fara alte adaosuri).O bunatate! Miam, miam!

Mai multe retete pe blogul casutalaurei.blogspot.com

articol preluat: http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/13679/reteta-de-post-pateu-de-ciuperci.html?utm_source=newsletter-culinar-20130402&utm_medium=email&utm_content=culinar-20130402&utm_campaign=Newsletter-Culinar

Anunțuri
Explore posts in the same categories: culinaria..., de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: