sfaturi primite…sfaturi oferite


Umblati cât mai mult desculti, pe pamânt, pe plaja, pe iarba!!! Imbratisati copacii, faceti dus!

Împamântarea: poate cea mai mare descoperire medicala!
sau re-conectarea la mama Pamant

Împamântarea. V-ati întrebat vreodata de ce simtim o placere aparte atunci când ne plimbam în picioarele goale prin iarba udata de roua diminetii? Sau atunci când ne plimbam desculti pe malul marii?… Ei bine, se pare ca raspunsul la aceste întrebari este unul care s-ar putea sa schimbe nu numai felul în care facem aceste lucruri, dar mai ales frecventa în care o facem.

Daca esti ca majotitatea oamenilor, probabil ca mai tot timpul porti încaltari cu talpi din cauciuc sau din plastic. Si probabil ca nu-ti trece prin minte ca acest lucru poate fi cel mai mare rau pe care îl poti face sanatatii tale.

În 1998, Clint Ober, un fost director executiv la o companie TV, pensionat, statea pe o banca într-un parc din orasul sau natal. În timp ce se uita la turistii care treceau prin fata sa, si-a dat seama ca toti, inclusiv el, purtau încaltaminte cu talpa de cauciuc sau de plastic si s-a gândit daca nu cumva aceasta are un impact asupra sanatatii. Întrebarea a venit în capul sau datorita experientei avute în meseria sa în care obisnuia sa izoleze cablurile, având în minte notiunea ca toate sistemele electrice din casele si birourile noastre sunt stabilizate si protejate de pamânt prin împamântare.

Ober s-a întrebat daca nu cumva acest câmp electric ar putea sa protejeze si sanatatea corpurilor noastre. Ceea ce nu a banuit atunci a fost faptul ca aceasta întrebare a sa va pune în miscare ani si ani de experimente si studii, iar acestea vor scoate la iveala rezultate incredibile.

Desi folosesc o varietate de cuvinte pentru a o descrie, fiecare scoala moderna de medicina alternativa vorbeste despre ,,energie”. Dar ce este aceasta ,,energie” fundamentala despre care tot auzim?

Pielea ta, în general, este un conductor foarte bun. Poti conecta orice parte a pielii tale la pamânt, dar daca vei compara diferite parti, exista una care este deosebit de puternica, si care este chiar în mijlocul talpii piciorului; un punct cunoscut de acupuncturisti ca Rinichi 1 (K1).

 

Este un punct bine-cunoscut pentru faptul ca din punct de vedere conductiv se conecteaza la toate meridianele de acupunctura si în esenta, se conecteaza la fiecare coltisor al corpului tau. Interesant este ca împamântarea, sau mai degraba lipsa acesteia, are mult de a face cu înmultirea bolilor moderne.

Când esti conectat cu pâmântul (fie ca mergi descult sau ai fost conectat electric pe punctul K1 al piciorului), exista un transfer de electroni liberi din pamânt în corpul tau. Acesti electroni liberi sunt, probabil, cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de om.

În urma experimentelor facute, s-a demonstrat ca acesti antioxidanti sunt responsabili pentru câteva observatii clinice foarte interesante:

* Schimbari benefice ale frecventei cardiace

* Scaderea rezistentei pielii

* Scaderea nivelului de inflamatie

Pentru a întelege mai bine stiinta din spatele a ce se întâmpla în timpul în care suntem conectati la pamânt si de modul în care aceasta are impact asupra raspunsului inflamator, Dr. Oschman ne explica ceea ce se întâmpla atunci când va confruntati cu un traumatism.

Dr. Oschman este expert în domeniul medicinei energetice, cu o diploma de licenta în biofizica si un doctorat în biologie de la Universitatea din Pittsburgh. Ca autor al unui numar mare de carti, el este recunoscut pe scara larga ca o autoritate în biofizica energiei medicale.

,,Chiar si la cea mai mica contuzie, daca te ciocnesti de usa, sistemul imunitar raspunde imediat prin trimiterea de celule albe din sânge (neutrofile) la locul impactului… Neutrofilele secreta specii reactive de oxigen (ROS)… numite radicali liberi. Acestea sunt ca Pac-Man, molecule foarte importante care au misiunea de a distruge. În cazul în care bacteriile au ajuns prin intermediul pielii în corp, acesti radicali liberi vor distruge bacteriile foarte repede. Daca ai celule deteriorate, radicalii liberi le vor distruge, astfel încât sa existe spatiu pentru celulele sanatoase sa se miste pentru repararea tesuturilor. Acesta este cunoscut ca raspunsul inflamator.

Ceea ce am descoperit si este cu adevarat profund este aceasta: am înteles acum de ce primim acest raspuns inflamator, care are cinci caracteristici: durere, roseata, caldura, pierderea abilitatii de miscare si umflarea. Toate acestea sunt cele cinci semnalamente distinctive ale inflamatiei si se dovedeste ca nu este nevoie sa se întâmple asa.

Inflamatia, care în medicina este considerata o parte importanta a procesului de vindecare, este de fapt un artefact cauzat de lipsa de electroni în tesuturile tale. Ce se întâmpla este ca neutrofitele livreaza specii reactive de oxigen (SRO) la locul incidentului, dar procedând astfel, unii dintre acesti radicali liberi se pot scurge în tesutul din jur si îi poate cauza tesutului sanatos daune. Asta este de fapt ceea ce creeaza raspunsul inflamator”.

Cercetarea asupra împamântarii a descoperit acum ca, daca tii picioarele goale pe pamânt dupa ce te lovesti sau te accidentezi, electronii vor migra în corpul tau si se vor raspândi prin tesuturi. Orice radical liber care se scurge în tesutul sanatos va fi imediat neutralizat electric. Acest lucru se întâmpla deoarece electronii sunt negativi, în timp ce radicalii liberi sunt pozitivi, astfel încât acestia se anuleaza reciproc.

,,Deci, într-adevar, ceea ce se întâmpla cu împamântarea sau conectarea la pamânt este ca va protejati organismul de la – cum le numesc eu, pagube colaterale,” spune Dr. Oschman. ,,Aceste distrugeri nu au fost destinate sa aiba loc, dar au loc pentru ca ne-am deconectat de la pamânt prin punerea de cauciuc si de material plastic între picioarele noastre si pamânt.

Pentru a putea adapta împamântarea la nevoile omului modern, specialistii au gasit metode de a aduce energia pamântului direct în casele oamenilor. Astfel au aparut cearceafuri electrice cu ajutorul carora oamenii sunt conectati la pamânt în timp ce dorm. Presuri pentru calculator pe care poti sta cu picioarele goale în timp ce lucrezi sau papuci care au în talpa un material conector între punctul K1 si pamânt.

David Wolfe, cunoscuta autoritate în domeniul medicinei alternative si un puternic sustinator al împamântarii, a facut un experiment în direct în timpul unei prezentari pe 20 de indivizi din sala, care au fost conectati la energia pamântului printr-un cablu electric care la un capat era înfipt în pamânt, înafara salii de prezentare. Dupa 80 de minute, participantilor li s-a recoltat sânge si li s-au facut analize care au fost apoi proiectate în direct si explicate pe loc. Rezultatele au fost pe masura.

Împamântarea, o strategie împotriva îmbatrânirii
Una din teoriile dominante privind îmbatrânirea este teoria radicalilor liberi, conform careia îmbatrânirea se produce din cauza pagubelor cumulate, cauzate de radicalii liberi.

Când aveti un traumatism sau o inflamatie cronica, prin respiratie si din alimentele pe care le mâncam, printre alte lucruri suntem expusi la radicalii liberi. În timp ce nu poti sa elimini complet toti radicalii liberi, îti doresti sa menti un echilibru sanatos de electroni antioxidanti în organismul tau, pentru a fi sigur ca distrugerile datorate radicalilor liberi nu va scapa de sub control.

Conectarea la pamânt poate ajuta la realizarea acestui echilibru delicat. Exista trei tipuri de sub-modele ale procesului de îmbatrânire cauzate de radicalii liberi:

1. Deteriorarea/mutatia ADN-ului din cauza radicalilor liberi.

2. Teoria mitocondriilor. Mitocondriile din fiecare celula din corpul nostru efectueaza metabolismul oxidativ si un produs secundar sunt radicalii liberi. În cele din urma mitocondriile se uzeaza sau se autodistrug din cauza excesului de radicali liberi.

3. Teoria încrucisarii de proteine, ceea ce explica ridurile de pe piele. Proteinele se lipesc una de alta, reducând eficienta enzimelor.

,,Am impresia, din studiul meu de biofizica si biologie celulara, ca organismul este proiectat cu o tesatura semi-conductoare care conecteaza totul în organism, inclusiv în interiorul fiecarei celule”, spune Rd. Oschman. ,,Ma refer la acest sistem ca la o matrice vie. Electronii, cei care intra în partea de jos a piciorului nostru, se pot muta oriunde în corp. În orice loc unde se formeaza radicali liberi, exista electroni în apropiere, care îi pot neutraliza si astfel se pot preveni toate aceste procese: leziuni mitocondriale, lipirea proteinelor si mutatia sau deteriorarea genetica. Astfel, întreaga structura este în esenta un sistem de aparare antioxidant, care este în fiecare parte a corpului nostru.”

Asa ca, daca mergi descult, veti înmagazina electroni pe care corpul îi va stoca, iar acestia vor fi disponibili în orice moment în cazul în care ati putea avea un traumatism, sau în orice punct în cazul în care un radical liber s-ar putea forma…

Cum împamântarea ne afecteaza sângele
O alta descoperire foarte importanta, si una dintre cele mai recente, este faptul ca împamântarea subtiaza sângele, facându-l mai putin vâscos. Aceasta descoperire poate avea un impact profund asupra bolilor cardiovasculare, care sunt acum numarul unu cauzator de moarte în lume. Practic, fiecare aspect al bolilor cardiovasculare a fost corelat cu vâscozitatea crescuta a sângelui.

Dr.Frank Sinatra a antrenat echipa doctorului Oschman în modul de evaluare a vâscozitatii sângelui folosind o metoda numita potentialul zeta. Acesta masoara potentialul celulelor rosii din sânge, prin determinarea vitezei cu care acestea migreaza într-un câmp electric. Se pare ca atunci când se produce împamântarea, potentialul zeta creste repede, ceea ce înseamna ca celulele rosii din sânge au o încarcatura mai mare pe suprafata lor, care le îndeparteaza una de alta. Aceasta actiune face ca sângele sa se subtieze si sa curga mai usor. De asemenea, tensiunea arteriala scade semnificativ.

O alta implicatie evidenta a acestui fapt este ca prin îndepartarea reciproca, celulele rosii din sânge sunt mai putin înclinate sa ramâna împreuna si sa formeze un cheag. Cheagurile de sânge nu trebuie sa fie foarte mari pentru a forma o embolie pulmonara care v-ar ucide instantaneu, astfel încât acesta este un beneficiu semnificativ.

În plus, în cazul în care potentialul zeta este ridicat, lucru ce poate fi facilitat de împamântare, nu se va reduce doar riscul de boli de inima, dar, de asemenea, riscul de dementa multi-infarct, în cazul în care începe sa se piarda tesutul cerebral din cauza micro-coagulatorilor din creier.

Cele mai bune suprafete pentru împamântare

În mod evident, cel mai simplu mod este sa se mearga descult. Dar ce putem spune despre locuitorii din mediul urban sau oras, care sunt înconjurati de asfalt si beton? Poti sa te conectezi prin acestea? Si care dintre suprafetele naturale sunt cele mai eficiente?

Exista, într-adevar, diferente semnificative între diverse suprafete. Locul ideal pentru mersul pe jos în picioarele goale este pe plaja , în apropierea sau în apa, pentru ca apa de mare este un conductor foarte bun. Corpul nostru, de asemenea, contine în cea mai mare parte a sa apa, astfel încât se creeaza o conexiune buna.

Iarba , mai ales daca este acoperita de roua, pe care te-ai putea plimba daca te trezesti dimineata devreme, este o alta suprafata extrem de potrivita. Potrivit dr. Oschman, betonul este un bun conductor, atâta timp cât acesta nu a fost izolat. Picturile pe beton nu permit electronilor sa treaca prin el foarte bine. Materiale cum ar fi asfaltul, lemnul si izolatorile tipice cum ar fi din plastic sau cauciuc, nu vor permite de asemenea electronilor sa treaca si sa va ajute în procesul de împamântare.

Modalitati usoare de a încorpora împamântarea în viata de zi cu zi

Mersul descult în aer liber este una dintre modalitatile cele mai minunate, ieftine si puternice de a ne conecta la pamânt si care poate contribui, de asemenea, si accelera refacerea tesuturilor si înlaturarea durerilor musculare în urma exercitiilor extenuante.

De asemenea orice contact direct cu un obiect bun conductor care este în legatura cu pamântul, de la un cablu electric, o teava sau chiar un copac, poate fi o metoda buna de a ne încarca cu electronii negativi. O alta solutie pe care majoritatea dintre noi o folosim fara sa ne dam seama este dusul. În timp ce facem dus, suntem în contact cu energia pamântului prin apa care curge prin tevile îngropate în pamânt, acestea fiind si una din explicatiile pentru care ne simtim asa de bine la dus si chiar este locul unde avem inspiratie si ne vin tot felul de idei.

Reconectare la pamânt

De-a lungul istoriei umanitatii, civilizatii întregi au onorat pamântul si conexiunea cu acesta. Stilul de viata modern a facut în asa fel încât omul a ajuns sa fie un strain pentru pamântul care îi da viata si îl hraneste. Copiii secolului nostru nu se mai joaca în pamânt sau în iarba, sunt izolati în apartamente si case de beton.

David Wolfe spune ca atunci când suntem conectati la pamânt suntem practic în contact cu orice fiinta vie conectata la pamânt în momentul acela, fie ca sunt plante, animale sau alti oameni de la capatul opus al lumii.

Atunci misiunea noastra devine una de a inspira si de a promova reconectarea la energia pamântului, ca un mod simplu si natural pentru a face o lume mai sanatoasa si mai buna.

Stai în echilibru, stai conectat, foloseste-te de cea mai puternica forma de antioxidanti anti-inflamatori din natura. Vindecarea nu trebuie sa provina dintr-o injectie sau medicament, ea vine direct din pamânt, tot ce trebuie sa faci este sa îti dai încaltarile jos!

material primit pe mail

Reclame
Explore posts in the same categories: mens sana, vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: