Topul regretelor dupa 50 de ani. Ce ar trebui sa faci ca sa nu ai remuscari

Sondaj

Oricât de frumosi ar fi fost anii tineretii, sunt putini oamenii care nu pastreaza în suflet macar câteva regrete în legatura cu trecutul lor. Cele mai mari nu sunt, asa cum multi s-ar astepta, regretele cu privire la relatiile sentimentale si nici acelea legate de profesie.
PUBLICITATE

„Ce s-ar fi întâmplat daca… ?“ Este o dilema pe care, mai devreme sau mai târziu, cu totii o avem, pentru ca aproape ca nu exista oameni care sa nu fi vrut sa schimbe lucruri întâmplate în trecut. Daca ar putea da timpul înapoi, foarte probabil ca ne-am reevalua reperele si ne-am schimba prioritatile. Ca nu am facut cele mai bune optiuni în privinta carierei sau ca ne-am pus prea mult încrederea într-o relatie sunt, previzibil, regrete frecvente. Însa acestea nu sunt si cele mai mari dintre toate, daca privim un sondaj publicat recent de site-ul britanic sunshine.co.uk.
Pentru un numar covârsitor de oameni (91%), cea mai mare parere de rau este aceea ca nu au vazut suficient lumea. Pentru acest sondaj au fost intervievati 2.107 barbati si femei din Marea Britanie, cu vârste peste 50 de ani, iar cei mai multi dintre ei si-au luat mai putin de o vacanta pe an în tinerete – lucru pe care îl regreta acum. „Calatoriile ar trebui sa fie în topul prioritatilor fiecaruia dintre noi, pentru ca, altfel, le vom regreta mult, asa cum a aratat si acest sondaj“, spune Chris Clarkson, co-fondatorul site-ului britanic, citat de femalefirst.co.uk.
Regretam ca nu am pretuit sanatatea
Optiunile profesionale facute de-a lungul timpului sunt o sursa mai mare de regrete pentru oameni, comparativ cu relatiile sentimentale din trecut, acestea situându-se pe locul al doilea în topul remuscarilor. Dupa 50 de ani, ajungem sa regretam si alegerile nesanatoase pe care le-am facut în prima parte a vietii, iar cele mai mari pareri de rau le avem în legatura cu alimentatia dezechilibrata si cu lipsa de miscare.
O concluzie interesanta a acestui sondaj este ca mai multi oameni regreta ca au avut un copil prea devreme decât ca l-au conceput foarte târziu. 27% din femeile si barbatii care au participat la sondaj sunt de parere ca s-au grabit în privinta copiilor si doar 8% considera ca au amânat prea mult acest pas. O alta deductie interesanta din acelasi sondaj este ca oamenii pretuiesc prieteniile mai mult decât banii, ca dovada ca regreta ruperea legaturilor cu unii prieteni mai mult decât cheltuielile iresponsabile facute în tinerete.

Care sunt cele mai mari 10 regrete în viata:
1. Calatoriile prea putine – 91%
2. Optiunile cu privire la cariera – 72%
3. Optiunile legate de relatiile sentimentale – 64%
4. Lipsa de importanta acordata sanatatii (dieta/exercitii) – 55%
5. Ruperea legaturilor cu unii prieteni – 53%
6. Cheltuielile iresponsabile – 46%
7. Conceperea copiilor la vârste prea tinere – 27%
8. Îngrijorarile exagerate – 25%
9. Lipsa de optimism – 19%
10. Conceperea copiilor la o vârsta prea înaintata– 8%.

Gusturi ca la mama acasa. 5 restaurante cu specific romanesc din Bucuresti pe care sa le incerci macar o data

Cand ti se face dor de mancarea romaneasca asa cum o facea mama sau bunica, alege un restaurant in care traditiile, mancarurile si mirosurile copilariei nu au murit. In Bucuresti, ai mai multe locuri deosebite in care atat meniul, cat si atmosfera iti vor trezi multe amintiri placute.

Caru cu Bere Este o adevarata legenda a Bucurestiului, motiv pentru care este primul popas al turistilor si o optiune excelenta pentru localnicii pasionati de bucataria traditionala. Aici te poti infrupta din cele mai gustoase bucate si poti savura o bere facuta dupa o reteta unica. A fost deschis in 1879 si era frecventat de Octavian Goga, I.L.Caragiale, Iancu Brezeanu si alti oameni importanti ai epocii. Nici acum nu duce lipsa de clienti – in cladirea veche ce aminteste de farmecul micului Paris e forfota mai tot timpul, iar uneori este nevoie sa astepti sa se elibereze o masa.
Mancarea este delicioasa: poti gusta ciolan romanesc de porc cu varza calita, iahnie de fasole cu carnati bine afumati, dovlecei umpluti, ciorba de fasole in pita sau rasol de vacuta cu legume si hrean.
Adresa: Str. Stavropoleos, nr 5, Bucuresti

Casa Doina Daca vrei o masa pe picior mare, Casa Doina este un restaurant-destinatie la care trebuie sa ajungi. Intr-o constructie autentic romaneasca, din secolul al XVIII-lea, restaurantul imbina elementele unei case boieresti cu cele ale casei taranesti. Acelasi lucru se intampla si in meniu, unde poti gasi deopotriva mancaruri taranesti cu feluri sofisticate.
Ai de ales intre ciorba taraneasca de vacuta, bors de legume, ciorba de burta, pui de curte la ceaun servit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, rata rumenita la cuptor pe varza calita, mititei sau cozi de creveti Black Tiger cu salata de citrice si fenel, somon afumat cu cartofi crocanti sau somon file in crusta de migdale cu sos Chardonnay servit cu legume sote, usturoi si ierburi aromate.
Adresa: Sos. Kiseleff, Nr. 4, Bucuresti

Lacrimi si sfinti Aici poti sa ai parte de o cina boiereasca. Conceptul mancarii se leaga de bucataria romaneasca reinterpretata si adusa in zilele noastre. E un restaurant, dupa cum scrie si pe pagina lor web, atipic romanesc cu bucatarie contemporana. Retete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate si reasezate, din produse organice, aduse de la producatori locali. Mancarurile sunt dichisite, unele servite in oale de lut sau tigai de cupru, in functie de ceea ce alegeti sa comandati, dupa ce v-ati amuzat de denumirile felurilor de mancare din meniu: limba latina de vitel, macrou frivol, ciuperci linistitoare, fantezie casnica sau carnati acordati.
Nu doar ca aici se mananca bine, dar si restaurantul in sine este o atractie – el a fost amenajat de Corvin Cristian, arhitectul celor mai frumoase localuri din Centrul Vechi, si te surprinde cu cele mai indraznete detalii. Citeste-i review-ul nostru aici.
Adresa: Strada Sepcari 16, Centrul Vechi, Bucuresti

Crama Domneasca Un restaurant voievodal, care te va impresiona imediat cum ii treci pragul. Situat in Centrul Vechi, localul este o adevarata destinatie pentru turistii straini care vor sa incerce bucataria romaneasca, dar si pentru romanii care vor sa-si aminteasca de gusturile copilariei, de bunatatile gatite de bunicii si parintii lor. Aici poti fi tratat precum un domnitor din vechime, cu feluri de mancare sau meniuri regesti: ciorba de cocos cu taitei de casa, pachet voievodal la sabie, carne in untura a la Curtea Veche, tochitura domnitei, curcan cu varza calita sau cotlete de berbecut a la Vlad Tepes.
Evident, asa cum sugereaza si numele, aici ai parte de o selectie speciala de vinuri, din mai multe regiuni ale tarii. Trebuie doar sa le potrivesti cum trebuie cu bucatele traditionale romanesti.
Adresa: Strada Selari 15, Bucuresti

Jaristea O vizita la Jaristea este ca o intoarcere in Bucurestiul interbelic Daca vrei sa retraiesti vremurile Bucurestiului din 1900, atmosfera acelui oras belle-epoque in care oamenii erau veseli, femeile mai frumoase, restaurantele si cafenelele pline ochi, aici te vei simti intocmai. Bucatele sunt gustoase, dupa retete vechi de la jupanite, dupa cum se lauda restaurantul. Platourile romanesti, fripturile, muraturile sunt bune sa te lingi pe degete. Citeste-i review-ul aici.
Mesele impresionant de mari, jilturile in care te adancesti, icoane, pendule, dulapuri, candelabre, lumanari alcatuiesc o atmosfera rupta din cartile de istorie. Iar seara, incepe programul artistic: muzica si voie buna alaturi de gazda localului.
Adresa: Str. George Georgescu, nr. 50-52, Bucuresti

material primit pe mail

Anunțuri
Explore posts in the same categories: vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: