si se jura ca n-o fura…


SPIONAJ ECONOMIC. Un fost sef la Garda Financiara, suspectat ca a vandut secrete unor straini
7 Apr 2013

SRI l-a monitorizat pe Dragos Rusu, fost adjunct al Garzii Financiare, pe care il suspecta ca a vandut secrete economice unor straini, prin intermediul unei femei din Republica Moldova cu care se afla „in relatii intime”, potrivit informatiilor din dosarul fostilor procurori Sampetru si Balan.
O infrastructura IT performanta intr-un singur pachet software Microsoft + hardware. Afla mai multe despre SystemV
Numele lui Dragos Rusu (foto dreapta) apare, potrivit Mediafax, in rechizitoriul prin care fostii procurori Marcel Sampetru si George Balan, judecatoarea de la ICCJ Georgeta Barbalata si fostul sef al SIPI Ilfov Mihai Vlad au fost trimisi in judecata pentru divulgarea unor informatii nedestinate publicitatii, unele dintre acestea fiind din cauze ce privesc siguranta nationala.
Georgeta Barbalata, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie la data comiterii faptelor, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului, respectiv a lui Mihai Vlad, si divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului.
In cazul acuzatiei de divulgare a secretului care pericliteaza siguranta statului, procurorii arata in rechizitoriu ca judecatoarea Georgeta Barbalata a prelungit in iunie 2011 mandatele in baza carora a autorizat Serviciul Roman de Informatii sa-l monitorizeze pe Dragos Rusu, comisar general adjunct al Comisariatului General al Garzii Financiare, apoi i-ar fi spus despre interceptari lui Mihai Vlad.
„Din continutul incheierilor antementionate, partial declasificate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, rezulta ca in 20 octombrie 2011 si respectiv in 11 iulie 2011, prin intermediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Serviciul Roman de Informatii a adresat ICCJ solicitarea de autorizare a efectuarii unor activitati de culegere de informatii in cazul numitului Rusu Dragos”, au notat procurorii in documentul citat.
In motivarea cererii s-a aratat ca „Rusu Dragos, comisar general adjunct al Comisariatului General al Garzii Financiare, desfasoara activitati cu potential ridicat de risc la adresa sigurantei nationale, derulate pe componenta informationala (obtinerea de informatii din domeniul economic in interesul altui stat), operationala (derularea unor proiecte de natura economica sub coordonarea serviciilor altui stat) si contrainformativa (asigurarea locurilor de intalnire, a sistemului de legatura, verificarea unor persoane si firme)”.
Ce acuzatii sunt aduse impotriva lui Dragos Rusu

Printre activitatile cu impact in domeniul securitatii nationale au fost descrise si relatiile lui Rusu Dragos cu cetateni straini, „care prezinta elementele unei legaturi de natura operativa”, potrivit rechizitoriului, care reda din documentele Serviciului Roman de Informatii.
SRI mai nota ca „legatura dintre Rusu Dragos si cetatenii straini este asigurata de o femeie, cetatean al Republicii Moldova”, cu care acesta era „in relatii intime”.
Procurorii au precizat in rechizitoriu ca Mihai Vlad stia de la judecatoarea Barbalata ca in cazul lui Dragos Rusu a fost emis mandat de interceptare, intrucat acesta avea informatii despre relatia lui Rusu cu o femeie din Republica Moldova, care nu apareau decat in materialele puse la dispozitie de SRI instantei supreme.
„In mod evident, informatia provenea din materialele puse la dispozitie de catre Serviciul Roman Informatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si nu reprezenta o apreciere cu caracter de can-can referitoare la comportamentul social al lui Rusu Dragos, pentru ca inculpatul Vlad Mihai a indicat foarte limpede ca tocmai relatia acestuia cu persoana de sex feminin din Republica Moldova a constituit motivul pentru care acesta a facut obiectul de interes al serviciilor de informatii, or doar in informarea SRI se fac aceste precizari”, au precizat procurorii DNA, care evidentiaza modul in care judecatoarea Georgeta Barbalata a divulgat informatii ce pericliteaza siguranta nationala.

“L-au avut pe mandat si el, in nebunia lui, s-a indragostit de o tipa din Chisinau”

Totodata, procurorii au aratat ca relevanta in acest sens este si exprimarea lui Mihai Vlad, care afirma ca „l-au avut pe mandat”, ceea ce inseamna ca Dragos Rusu nu a facut parte dintre subiectii investigati de DGIPI, structura in cadrul careia Vlad activa, astfel ca acesta nu a avut posibilitatea sa cunoasca din surse proprii aceste date, dupa cum nu avea cum sa afle despre desele deplasari ale lui Rusu la Chisinau.
Procurorii au mai aratat ca in 23 mai 2012, intre orele 14.00 si 15.35, a avut loc o intalnire a lui Mihai Vlad cu George Balan, Mirela si Marcel Sampetru, la restaurantul Perla, ocazie cu care, discutandu-se despre conducerea ANAF, acestia au avut urmatorul dialog:
„Mihai Vlad: Daca e…nu e cercetat. El…i-au ridicat astia un …la ministru. Nu stiti cine e.

Citeste si:
Nestor ajunge la 18 parteneri dupa promovarea a doi avocati
NNDKP obtine anularea amenzii CC pentru Alico Pensii
Lazea: Forta de munca trebuie pregatita permanent; Altfel, sa ne multumim cu o crestere a PIB de 2-3%

George Balan: Nu degeaba te-am intrebat.
Mihai Vlad: Pai nu, dar stiti pe cine…
Mirela Sampetru: Dragos.
Mihai Vlad: Dragos. L-au avut pe mandat si el, in nebunia lui, s-a indragostit de o tipa din Chisinau.
George Balan: Dar de ce nu e ceva nou pentru mine?
Mihai Vlad: Dar rau de tot. Si o dragoste din asta cu nabadai. Si astia l-au tot prins. Ca de aici au plecat pe mandat, ca el se ducea la Chisinau. Facea ce facea, era la Chisinau. Si el a zis: «Bai frate, asta e! Nu pot fara ea».
Marcel Sampetru: Toata viata lui, Dragos a avut tot felul de muieri.
Mirela Sampetru: Dar mie mi-a placut si nevasta-sa. Draguta. Frumusica.
George Balan: Asta nu inseamna ca ceea ce spunem nu este adevarat. Numai ca tipele astea cu care era el combinat, una nu era, sa spui, mai serioasa, toate erau cu dosare penale, toate erau cu probleme financiare. Una dintre ele nu se lipea de el doar ca era el baiat frumos. Toti se lipeau de el din interes.
Mihai Vlad: O fi avut si aia un interes”.

articol preluat: http://www.wall-street.ro/articol/Legal-Business/146921/spionaj-economic-un-fost-sef-la-garda-financiara-suspectat-ca-a-vandut-secrete-unor-straini.html?utm_source=newsletter-alert-20130407&utm_medium=email&utm_content=alert-20130407&utm_campaign=Newsletter-Alert

 

Reclame
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

One Comment pe “si se jura ca n-o fura…”

  1. Femeia acuzata ilegal din stire Says:

    De ce nu se mai repeta emisiunea din 11.04 de pe RTV cind Dl Rusu a zis adevarul? De ce nu scrie nimeni nimic despre asta? Doar prostiile si rautatea arata pe tot net-ul, tv, ziare dar despre cum omul si-a aparat onoarea si a zis dreptatea nu arata nimic????? Cum sa intelegem tot?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: