cum era…in trecut


 

Un document extraordinar.(mic comentariu )
1- Foarte multe informatii . Este nevoie de ceva timp pentru studiu .
2 -Intradevar prea multe Judete.
Parca seamana cu ceva din ziua de azi , cand fiecare „Baron ” incearca sa domine ” o zona a sa ” Deci baronii de azi au in istorie un „sprijin” moral.Adica exista o „traditie”
2-Ma uitam la judetele din Nord .Interesant ar fi fost acele granite directe cu Cehoslovacia si Polonia , care atunci , cat mai ales azi ( avad in vedere explozia dezvoltarii comunicatiilor ) ar fi fost o legatura mai facila cu tarile din vestul Europei. Efectele pozitive pentru Romania ,ar fi fost mult,mult mai mari:dezvoltare economica, sociala etc.
Un mic exemplu , de la Deutsche Welle de acum vreo 3 ani : Numai in Berlin existau peste 5000 de IMM- uri din Polonia.Oare efectul pozitiv al acestora asupra Poloniei este discutabil ? Ce sa mai vorbim de Chehia.
Cei care au fost azi prin Polonia si Cehia pot aprecia mai bine acest lucru .
Poate pentru Romania ,chiar si intrarea in Comunitatea Europeana ,in NATO,ar fi fost in etapa I, fata de modul real in care au decurs evenimentele .

ROMANIA Interbelica … document unic si greu de procurat !!!

Deschideti linkul de mai jos si dati clik pe judetul care va intereseaza! Este aici o munca de Sisif, pe care sper sa o apreciati la justa ei valoare.
Portretul Romaniei Interbelice EXCEPTIONAL! Transmiteti-l tuturor copiilor din casele Dumneavoastra, pentru ca acum istoria se face in… „limba materna” a fiecarei nationalitati, cu carti primite din afara…, cu teoriile tarii de origine…, cu mesajele profund ostile MARII ROMANII, care a stat ca un os in gat marilor puteri ale Europei !
Mai mult… Istoriile alternative aprobate de Ministerul de resort au dat posibilitatea ca fiecare scoala sa interpreteze in mod propriu (si de cele mai multe ori diferit de la un judet la altul!) evenimentele care constituie istoria adevarata a Teritoriilor Romanesti, indiferent cum s-au numit ele de-a lungul vremilor!
Foarte interesante pentru noi toti romanii (pentru tinerii nostri, in mod special) – sunt mai ales informatiile, necunoscute in marea majoritate, despre zone care… au fost… nu mai sunt… si nu se stie daca… si cand… vor mai apartine vreodata acestei tarisoare…
Dumnezeu sa apere si sa binecuvanteze Romania si romanii, oriunde s-ar afla ei !

http://romaniainterbelica.memoria.ro/index.html

Reclame
Explore posts in the same categories: vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: