Cetatean de onoare


Principele Nicolae a vizitat Craiova – a fost primit de Olguta Vasilescu

Principele Nicolae, nepotul regelui Mihai I, a vizitat, miercuri, pentru prima data, municipiul Craiova, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei publice locale si judetene.

In cadrul unei conferinte de presa la care a participat si Principele Nicolae, fara insa a face declaratii, primarul Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca in cadrul vizitei sale la Craiova, acesta a fost informat ca Primaria Craiova va decerna titlul de cetatean de onoare al orasului bunicului sau, regele Mihai I, iar evenimentul va avea loc fie in cadrul Zilelor ‘Mihai Viteazul’ fie in cadrul Zilelor Craiovei.

„Este prima vizita la Craiova a Altetei Sale Regale Principele Nicolae. L-am informat asupra faptului ca intentionam sa decernam titlul de cetatean de onoare al Craiovei Majestatii Sale Regelui Mihai I, in cadrul Zilelor ‘Mihai Viteazul’ sau in cadrul Zilelor Craiovei. Data urmeaza sa ne-o comunice Casa Regala, cand un membru al acesteia va putea veni sa ridice titlul”, a spus Olguta Vasilescu.

Aceasta a mai afirmat ca a decis decernarea titlului pentru ca numele regelui Mihai I este legat de doua institutii din Craiova – Filarmonica ‘Oltenia’ si Universitatea, care au fost fondate prin decret regal.

„In al doilea rand, credem ca putem sa facem o legatura peste timp cu un alt Mihai al Craiovei – Banul Craiovei, si Regele Mihai. Inteleg ca suntem primul municipiu resedinta de judet care urmeaza sa decerneze acest titlul Majestatii Sale si consideram ca va fi un eveniment foarte important. Ne-am dat seama de acest lucru in urma nenumaratelor scrisori primite de la craioveni in momentul in care am anuntat intentia noastra. A fost o adevarata avalansa de mesaje”, a spus Vasilescu.

Principele Nicolae s-a intalnit si cu prefectul judetului Dolj, Marius Deca, precum si cu presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.

articol preluat: http://www.ziare.com/regele-mihai/casa-regala/principele-nicolae-a-vizitat-craiova-a-fost-primit-de-olguta-vasilescu-1229319

Anunțuri
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: