eliberari…


Eliberarea de Victimizare

Nu uita niciodata ca reactia ta la ‘ceea ce este’ iti va construi experienta lui ‘ceea ce va fi’. Cand o persoana te ataca, este esential sa intelegi ca nu este nimic personal. Atacul este o manifestare a lipsei, a durerii si a suferintei interioare a atacatorului.
Catalin Manea – Expert Garbo

http://www.catalin-manea.com http://www.totuldinintreg.com

Catalin Manea este autorul cartii “Totul din Intreg”, carte pe care a scris-o in 13 zile, in urma unui proces de dictare interioara si care a fost incadrata la categoriile “Autocunoastere” si “Inspiratie Divina”.
Citeste si:

Elevii se exprima artistic impotriva violentei in familie
A fost descoperita ‘zona raului’ din creier. Ce spune despre PREDISPOZITIA GENETICA pentru VIOLENTA
Despre tacere si palme. Ca intre femei.
Cartea “Totul din Intreg” contine mesaje provenite din Adevarata Realitate, aflata dincolo de aparentele fizice. Ca si mesager spiritual, Catalin vorbeste despre legatura dintre Tot Ceea Ce Exista si despre relatia noastra cu Sursa Universala. Varianta electronica a cartii “Totul din Intreg” se poate descarca GRATUIT de aici.

Eliberarea de victimizare

Viata nu iti ofera intotdeauna ceea ce ai dori sa traiesti, insa sa nu uiti niciodata ca reactia ta la “ceea ce este”, iti va construi experienta lui “ceea ce va fi”. De modul in are primesti prezentul, depinde viitorul. Este un aspect deosebit de important, care, odata inteles, poate fi aplicat in viata de zi cu zi. Si nu spune nimeni ca este usor, insa, cu siguranta, merita incercat.

Asa ca, acest articol a sosit in viata ta pentru a-ti oferi o provocare: sa oferi mereu doar ceea ce ai vrea sa primesti. Acest adevar este un principiu universal valabil, care nu depinde de nicio cultura, de nicio religie sau influenta sociala. Cu totii tindem catre pace, fericire si armonie, insa de multe ori, uitam sa oferim aceste binecuvantari celor de langa noi. Ne dorim liniste, insa nu ezitam sa certam. Ne dorim lumina, insa nu ezitam sa facem intuneric. Ne dorim pace, insa nu ezitam sa oferim razboi. Tot ceea ce oferi, se intoarce la tine. Este un mecanism karmic, care nu depinde de niciun mediu exterior. Aceasta este o lege perfecta a naturii, iar in viata ta se aplica neincetat legea cauzei si a efectului.

Tentatia este mare. Este foarte la indemana sa actionezi cu violenta atunci cand esti atacat, insa aceasta reactie te cinsteste cu adevarat? Oricine poate face asta. De fapt, a raspunde unui atac tot printr-un atac este o dovada de frica. Atacul se naste din frica – din frica de a nu obtine ceva, sau din frica de a pierde ceva. Esenta ta nu cunoaste posesia sau dependenta. Esenta ta este libera. Esti Pace. Esti Iubire. Esti Lumina. Nu ai nevoie de absolut nimic. Tot ceea ce iti este necesar, deja se afla in tine.

Cu toate ca momentele de tristete au existat, observa ca niciodata fericirea nu a plecat din tine – pur si simplu, nu a fost activa. Pacea niciodata nu te paraseste, insa, in clipele de razboi, ea nu mai este activa, deoarece atentia ta se este distribuita in directia opusa. La intalnirea cu razboiul, daca te concentrezi pe conflict, nu faci altceva decat sa ii maresti autoritatea in realitatea ta. Insa, ce s-ar intampla, oare, daca ai primi razboiul in viata ta prin intermediul pacii? Atunci, razboiul nu si-ar mai putea indeplini rolul, ceea ce ar duce la anularea efectului.

Cand o persoana te ataca, este esential sa intelegi ca nu este nimic personal. Cand o persoana te jigneste, nu este vorba despre tine, ci despre ea. Atacul este o manifestare a lipsei, a durerii si a suferintei interioare a atacatorului. De aceea, prin riposta nu se rezolva nimic. Daca, intr-adevar, doresti sa il ajuti pe cel care te ataca, atunci ridica-te deasupra atacului si primeste totul din realitatea de dincolo de efect. Atacul este doar un efect al confuziei interioare.

Daca vei merge dincolo de aparente, vei observa ca un om te ataca doar pentru a se elibera de o presiune interioara. Forta negativa interioara, se exprima adesea printr-o jignire verbala sau fizica. Cand jignirea este manifestata, atunci energia negativa se exprima prin atacator, iar atacatorul devine doar un obiect folosit de aceasta forma energetica. Si, nu in ultimul rand, orice atacator nu este constient de Sine. Noi suntem parti din Dumnezeu, suntem muguri Divini. Aceasta este Esenta Noastra. Dumnezeu nu este nici atacator, nici victima. Doar cand pierdem contactul cu Cine Suntem putem deveni atacatori sau victime.

Asa ca, data viitoare cand te vei intalni cu un atac asupra ta, incearca sa te ridici de la nivelul victimei, la nivelul martorului. Nu mai fi victima, ci doar observa atacul. Devino martorul razboiului pornit asupra ta. In acest fel, daca te ridici deasupra victimei, te eliberezi de frica si mergi dincolo de efectul atacului, deoarece atacul nu te mai atinge odata ce tu nu mai existi la nivelul vibrational unde exista razboiul.

Cand observi faptul ca atacul este o manifestare a durerii interioare, atunci intelegi ca atacatorul a pierdut contactul cu Esenta sa, iar astfel nu vei mai simti frica, ci compasiune pentru suferinta celui lipsit de constienta de Sine. Cel care ataca, a uitat Cine Este. Daca accepti asta, razboiul nu va mai exista, deoarece atacul celui de langa tine se va pierde in compasiunea ta. Iubirea ta va dizolva orice urma de razboi. Si iti vei ierta toti atacatorii, pentru ca vei sti ca, de fapt, lupta se poarta chiar in interiorul lor.

Cand vei fi atacat, vei intoarce si celalalt obraz, iar astfel le vei deschide ochii tuturor. Daca raspunzi cu violenta, creezi mai multa violenta. Daca vei raspunde cu pace, iubire si compasiune, iti vei inalta viata si ii vei inalta si pe cei care sunt in viata ta. Fii tu cel care ii inalta pe cei care au uitat Cine Sunt. Fii tu picatura de apa pura din oceanul confuziei.

Dumnezeu este mereu cu tine. Daca El este cu tine, cine poate fi impotriva ta? Doar cand uiti de Esenta ta, poti suferi. Iar Esenta ta, este si Esenta celui de langa tine, deoarece Dumnezeu este Unul. Asa ca, nu riposta, nu ataca, nu jigni, nu oferi durere, caci poti mai mult de atat. Mult mai mult. Nu ii spune atacatorului ceea ce face gresit, ci reaminteste-i Cine Este Cu Adevarat. Si nu doar prin cuvinte. Ci prin fapte. Arata-i Pacea. Arata-i Compasiunea. Arata-i Iubirea. Caci astfel se va recunoaste in Tine, iar atacul va deveni mangaiere. Daca tu vei fi Ceea Ce Esti Cu Adevarat, fratii si surorile tale terestre vor auzi Chemarea. Si se vor trezi. La momentul potrivit.

articol preluat: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/13749/eliberarea-de-victimizare.html?utm_source=newsletter-daily-20130411&utm_medium=email&utm_content=daily-20130411&utm_campaign=Newsletter-Daily#state=b031c0fb54a616d56802a1e43b39c3ec&error=unknown_user

Reclame
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: