Festivalul Antic Tomis


O alta „calatorie în timp” Între 16 si 18 august
Pregatiri pentru Festivalul Antic Tomis
Mirela STÎNGA (mirela.stinga@telegrafonline.ro)

Prima editie s-a bucurat de peste 6.000 de vizitatori, iar în aceasta vara sunt asteptati aprox. 10.000 de participanti
Constantenii si turistii estivali mai pastreaza înca amintirea primei editii a Festivalului Antic Tomis, care a deschis o fereastra spre trecut, în zona Edificiului Roman cu Mozaic si a Termelor Romane, unde au fost reconstituite legendarele lupte dintre daci si romani. În urma succesului evenimentului din 2012, organizatorii au stabilit deja perioada de desfasurare a celei de-a doua editii, între 16 si 18 august, în spatiul deja consacrat. Daca editia precedenta a Festivalului Antic Tomis s-a bucurat de prezenta a peste 6.000 de vizitatori, în aceasta vara sunt asteptati, potrivit organizatorilor, nu mai putin de 10.000 de participanti.
CARACTER INTERNATIONAL Si anul acesta, festivalul are un caracter international, la eveniment anuntându-si prezenta patru asociatii de reconstituire istorica din România, Polonia si Bulgaria. Nu vor lipsi paradele militare ale dacilor, romanilor si aliatilor lor, dar nici atelierele de reconstituire istorica: ceramica, prelucrarea metalului, textile si vestimentatie antica, gastronomie, tehnica militara, pielarie, muzica si dans antic.

Festivalul Antic Tomis este organizat de Groove Hour, Asociatia de Promovare si Dezvoltare Turistica Litoral-Delta Dunarii, Consiliul Judetean Constanta si Primaria Municipiului Constanta.

PROMOVAREA VALORILOR ISTORICE SI CULTURALE „Scopul acestui eveniment este de a promova valorile istorice si culturale ale zonei catre un numar cât mai mare de localnici, turisti români si straini aflati în vacanta pe litoral”, spune directorul de marketing al Groove Hour, Dragos Paiu.

Anul trecut, în cele trei zile de festival, între 17 si 19 august, patronate de împarateasa Tomisului, Tomiris, întruchipata de presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, Corina Martin, au avut loc o serie de manifestari spectaculoase. Vizitatorii au urmarit reconstituirea luptei de la Adamclisi, parade militare si ateliere mestesugaresti, tir cu arcul, aruncarea sulitei si pregatiri de lupta.

articol preluat: http://www.telegrafonline.ro/1365627600/articol/231663/pregatiri_pentru_festivalul_antic_tomis.html

Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: