Scoala de la Bunesti


Scoala de la Bunesti 2013
12 iulie – 5 septembrie
editia a VIa

Scoala de la Bunesti anunta deschiderea sesiunii de înscrieri la atelierele de arhitectura din aceasta vara.
Temele de santier presupun mai multe experimente constructive în continuitatea exercitiilor din anii precedenti. Astfel, participantilor li se ofera prilejul initierii în primul rând în tehnica constructiva a boltii nubiene din caramida arsa si mortar de var, care reprezinta proiectul central al acestei veri. În paralel ne vom dedica diverselor finisaje pe baza de lut, realizarii unui beci/ ghetarie, dar si lucrului cu lemnul în cadrul atelierului de dulgherie: finalizarea pavimentului trapezei de vara din calupi de salcâm si a cabinelor pentru dus si grupuri sanitare din lemn de brad si stejar.
Pe lânga atelierele practice de arhitectura, scoala presupune si de aceasta data o serie de expeditii la cele mai importante obiective istorice si de arhitectura din zona, dublate de seminarii, precum si participarea la evenimentele vietii comunitatilor de pe Valea Vâlsanului. Nu vor lipsi profesorii invitati care vor îmbogati zilele de santier si de odihna cu prelegeri pe diverse teme de cultura care trimit la exercitiul arhitectural.

Scoala va fi împartita în 5 serii de câte 12 zile, dupa cum urmeaza:
Seria 1: 12 – 23 iulie
Seria 2: 23 iulie – 3 august
Seria 3: 3 – 14 august
Seria 4: 14 – 25 august
Seria 5: 25 august – 5 septembrie
Pentru fiecare serie va asteptam în limita a 20 de locuri.
Dosarele de candidatura vor fi trimise pe adresa secretariat.bunesti@gmail.com pâna cel târziu pe 15 mai 2013. Va rugam sa specificati în titlul mesajului numele si seria pentru care optati. În cadrul mesajului puteti eventual detalia, mentionând mai multe serii în ordinea preferintelor.
Dosarele vor contine un scurt cv si un rezumat în 100 de cuvinte al capitolului III, „Pustiirea spatiului vital”, pp. 22-31, din cartea Cele opt pacate capitale ale omenirii civilizate, Konrad Lorenz, Humanitas 1996, Bucuresti. Va invitam de altfel sa cititi întreaga carte, pe care o vom dezbate împreuna în cadrul seminariilor de la Bunesti.
Taxa de participare este de 450 lei. Dupa afisarea rezultatelor selectiei, plata acesteia reprezinta confirmarea participarii la Scoala de la Bunesti 2013. În cazul unor situatii sociale speciale va rugam sa ne contactati.

 

from: http://www.facebook.com

Anunțuri
Explore posts in the same categories: trăgând cu ochiul la...alţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: