da’ pana cand?


S-a luptat cu Ceausescu si l-a învins democratia

Ioan Mândriscanu, un taran bacauan, a vrut sa puna pe picioare în 1974 un partid anticomunist, si a îndraznit chiar sa-l reclame pe Ceausescu la Haga. A luptat împotriva comunistilor pâna în 1989, iar în prezent traieste dintr-o pensie care trece cu greu de 240 de lei. Eroul luptei inegale dintre el si sistemul comunist, Ioan Mândriscanu, vine în emisiunea lui Sabin Gherman, „România de la A la Z”, în aceasta seara, de la ora 21.

În 1974 i-a scris lui Ceausescu, dupa ce a refuzat sa-si cedeze pamânturile CAP-ului, declarându-se anticomunist, si anuntându-l ca va face un partid de opozitie. La putin timp dupa îndrazneala suprema, a stat trei ani si jumatate prin spitalele de psihiatrie, iar pamântul i l-au luat cu forta.

Iata ce i-a scris lui Ceausescu: „Tovarase Presedinte, (…) punem întrebarea da­ca legea internationala a hotarât ca în tarile socialiste este numai un sin­gur Partid. Ma declar anticomunist si (…) pre­sedinte al Partidului Na­tional Român“.
Securita­tea l-a luat pe sus din ama­­râta lui de casa din Sascut si l-a dus la Iasi, sa-l „caute” de sanatate min­­­tala. Laboratorul de me­dicina legala Iasi a con­semnat faptele lui Mândriscanu: „…la data de 12 noiembrie 1974, s-a deplasat la Bucuresti, soli­ci­tând crearea unui partid de opozitie al carui pre­se­dinte s-a declarat. (…) A efectuat 7 clase ele­men­ta­re, a refuzat înca­drarea în CAP si în ulti­mul timp a efectuat 126 dru­muri la Bu­curesti (…) si a scris un teanc de aproape 1 metru hârtie. (…) Ideile sale pa­ralo­gi­ce, delirante, au stat la ba­za unor nenumarate ac­­te cverulente relatând ca s-a adresat si altor organisme, cum ar fi Curtea Internationala de la Haga“.
Dupa ce a fost eliberat cu greu de ani de tratamente menite sa-l distruga, Ioan Mândriscanu a reluat ofensiva si vrea sa-si recupereze pamântul de 2 hectare luat împotriva vointei lui.

material primit pe mail

Explore posts in the same categories: vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: