de luna roz…cascada ma fac


România se află în topul țărilor cu cele mai frumoase cascade din lume, potrivit unui clasament făcut de The World Geography.

Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin este unul din principalele atracții turistice din lume. Ea este unică în lume datorită modului în care curge apa. STIATI DE ASTA?!?!

Pe locul doi se află cascada Flacăra Eternă, din America, cu o înălțime de 9 metri. În spatele acesteia se află o grotă de 1,5 metri, în care are încontinuu o flacără de 10-20 de centimetri, întreținută de gazul din subteran.

Pe locul 3 în clasament, se află cascada Asik-Asik, din Filipine, cu o înălțime de 60 de metri și o lățime de 140 de metri. Apa acestei cascade este potabilă, iar vizitatorii nu rateaza ocazia de a bea apa din ea.

O altă cascadă celebră în lume este Cascada Orizontală, din Golful Talbot, Australia. Atunci când o cantitate mare de apă, cauzată de valurile mareice se scurge prin defileu, apar cascadele temporare, cu altitudini de până la 5 metri.

Cascada Sângelui a fost descoperită în 1991, la baza ghețarului Taylor, din Antarctica. Culoarea ei este ruginie datorită oxidării apei de la suprafață.

Cascada Svartifoss, denumită și Cascada Neagră, se află în Parcul Naţional Skaftafell din Islanda. Apa se revarsă peste o stâncă de coloane de bazalt hexagonale.

O altă cascadă impresionantă este Cascada Baatara Gorge, din Liban. Apa cade de la 255 de metri într-o peşteră imensă. Această cascadă a fost descoperită în anul 1952, în regiunea Tannourine.

Cascada Hierve el Agua, din Mexic, are o înălţime cuprinsă între 15 şi 19 metri. Aceasta este o cascadă atipică, deoarece este formată din roci de culoare albă, care imită apa curgătoare. Hierve el Agua este o formaţiune calcaroasă formată prin scurgerea apelor puternic mineralizate pe pantele abrupte ale dealului, după acelaşi principiu ca în cazul stalactitelor din peşteri.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: