festival ce traieste


Peste 300 muzicieni de pe 4 continente concerteaza la Bucuresti

Publicat pe 8 Mai 2013

In perioada 9 – 25 mai EUROPAfest reuneste la Bucuresti si Sibiu un numar impresionant de peste 300 artisti din toate colturile lumii, o desfasurare de forte care cuprinde 52 tari / 4 continente.

In perioada 9 – 25 mai EUROPAfest reuneste la Bucuresti si Sibiu un numar impresionant de peste 300 artisti din toate colturile lumii, o desfasurare de forte care cuprinde 52 tari / 4 continente: Africa de Sud, Albania, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croatia, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Hong Kong-China, India, Indonezia, Iran, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Scotia, Serbia, Singapore, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Taiwan-China, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uruguay, Vietnam.

Editia aniversara a festivalului international de muzica vine anul acesta ca o confirmare a reputatiei pe care evenimentul si-a cladit-o in cei douazeci de ani de activitate. In contextul economic dificil atat la nivel national, cat si global, EUROPAfest ramane un nume solid care atrage in Romania un numar surprinzator de artisti internationali, similar cu cel al marilor festivaluri europene.

EUROPAfest

Motivatia acestora are la baza atat nivelul inalt de profesionalism al celor doua competitii din cadrul festivalului – Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Music Competition– cat si increderea intr-un brand de nivel mondial. Diversitatea acestora este una din trasaturile care definesc brandul EUROPAfest.

Conceput ca un eveniment care sa aduca la Bucuresti, o data pe an, eleganta si excelenta scenelor cosmopolite ale Europei, festivalul si-a depasit demult propriile standarde, incluzand astazi participanti de pe toate continentele lumii.

Citeste si:

In timp ce concertele speciale de jazz, blues si pop au ca invitati artisti europeni, cele doua concursuri internationale desfasurate in cadrul festivalului cuprind concurenti de pe tot globul.

Numarul de participanti in festival ramane mare in pofida criteriilor de selectie riguroase impuse de prezenta unor jurii de prestigiu international, anual alcatuite in proportie de 80% din personalitati ale scenei muzicale occidentale. Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti” a inregistrat un numar record de participanti – 144 muzicieni din 41 de tari. Recordul este valabil nu doar pentru istoria de douazeci de ani a concursului, dar si pentru celelalte competitii internationale similare din Romania.

La Bucharest International Jazz Competition au intrat in semifinala 27 de trupe din 21 de tari. La acestea se adauga Concertul de Ziua Europei, Caffe festival, Jam sessions, Workshopuri de jazz, Master-classes de pian, Gala EUROPAfest.

Sub sloganul “It’s all about live quality music !” jmEvents face din nou Bucurestiul mai frumos printr-un maraton al muzicii de calitate – jazz, blues, pop, clasic.
Aveti atasata agenda EUROPAfest 2013.

articol preluat: http://www.garbo.ro/articol/Cultura/13953/muzicieni-de-pe-4-continente-concerteaza-la-bucuresti.html?utm_source=newsletter-daily-20130508&utm_medium=email&utm_content=daily-20130508&utm_campaign=Newsletter-Daily

Anunțuri
Explore posts in the same categories: de prin ziare..., mi-a plăcut de nu am aer...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: