asculta-ti inima…


Publicat pe 10 Mai 2013

Inteligenta sufletului: De ce inima ta stie totul?

Invata sa iti asculti vocea interioara… The Institute of HeartMath vorbeste despre o legatura pe care o putem stabili intre “ceea ce spune inima” si “ceea ce spune mintea”, o stare pe care sa o putem atinge nu doar intuitiv, ci printr-un proces voluntar constient.

Ati simtit vreodata o voce interioara atat de puternica care va striga sa ii dati atentie, care va spune sa va opriti, sau sa mergeti mai departe? O voce interioara care pare a rosti un Adevar… dar pe care va e teama sa il luati in considerare, datorita vocii din minte, cu mult mai puternica ?…

Cercetatorii de la Institutul Hearth Math sunt de parere ca trebuie sa reusim sa ne coordonam activitatea intuitiva a inimii cu activitatea creierului, pentru a aduce Coerenta in vietile noastre.

Multi oameni experimenteaza sentimentul de a se simti in legatura cu inimile si mintile lor, aflate in armonie, functionand impreuna si aflandu-se in conexiune cu alti oameni. Este minunat acest sentiment de sinergie, dar de cele mai multe ori se intampla acestea pur si simplu, fara a fi neaprat un gest generat de o intentie sau o dorinta constientizata.

Cercetatorii de la institutul inimii au realizat un video prin care ne vorbesc despre „inteligenta intuitiva a inimii”:

“Nu ar fi minunat daca am reusi sa producem acest flow energetic in timpul comunicarii noastre de fiecare zi, in timpul proiectelor si provocarilor?”, spun cei de la The Insitutute of HearthMathEi vorbesc practic despre o stare de coerenta, o legatura pe care o putem stabili intre “ceea ce spune inima” si “ceea ce spune mintea”, o stare pe care sa o putem atinge nu doar intuitiv, ci printr-un proces voluntar constient.

Cum ne putem folosi de inteligenta sufletului?

Cercetarile au aratat ca atunci cand facem trecerea catre o stare de Coerenta, inima si creierul intra in sinergie, sunt doua sisteme diferite care se unesc pentru a deveni unul.

Cercetatorii de la Institute of HearthMath spun ca putem sa invatam sa activam aceasta sinergie, pentru a face mai bine fata situatiilor stresante, ajutandu-ne sa ne imbunatatim claritratea mentala si capacitatea de a discerne.

Facand acest lucru, solutiile creative in ceea ce priveste provocarile noastre personale, sociale si globale devin mult mai accesibile, asigurandu-ne un acces intuitiv mai bun. De-a lungul timpului, Institutul HearthMath a creat tehnici de coerenta simple, care sunt bazate pe cercetari stiintifice.

Misiunea Institutului este aceea de a simplifica procesul intuitiv, aratandu-ne cum ne putem folosi de inteligenta sufletului si… aratandu-ne cine suntem cu adevarat.

Inima energetica… Vocea interioara…

Noile cercetari atesta ca inima noastra energetica sau spirituala este un camp de acces la natura noastra. Atunci cand oamenii simt in mod ingenuu sentimente de apreciere sau compasiune, coerenata inimii este activata in mod natural. Folosim termenul energie, pentru a ne referi la sisteme pe care nu le putem atinge sau simti: de exemplu gandurile noastre, emotiile si intuitia.

Sentimentele din inima si din minte sunt sursa energetica, sunt principalul motor pentru sistemul nostru biologic si au o influenta foarte puternica asupra alegerilor pe care le facem, asupra actiunilor noastre.

Intuitia energetica a inimii este ceea ce oamenii au identificat din totdeauana ca fiind “vocea noastra interioara”.

Alegerile Ego-ului domina vocea inimii

Din perspectiva Institutului Hearth Math, inima energetica comunica un bagaj mare de informatie intuitiva catre creier, pe care in mare parte, noi nu o luam in seama, folosim doar un mic procent, din cauza faptului ca alegerile Ego-ului domina sugestiile intuitive.

Accesul la intuitia inimii, variaza de la om la om. Daca am invata s ane potolim mintea si sa patrundem mai adanc sentimentele noastre din inima, se poate produce conexiunea noastra intuitive naturala. Intuitia este precum un aur energetic si ne poate oferi, de multe ori, o mai buna intelegere a noastra, a vietii, a celor din jur a problemelor decat folosirea cunostintelor dobandite prin intermediul creierului.
De aceea aceasta stare de coerenta a capteaza atat de mult interes. In aceasta stare, tot mai multi oameni vorbesc despre un acces crescut la ghidul pe care il ofera starea intuitiva inimii lor, dandu-si seama de ceea ce se ascunde in ei insisi. Si, cu putina practica, este mult mai usor decat s-ar fi gandit, sa acceseze aceasta zona.

Cercetarile din laboratoarele Institutului Inimii au aratat ca atunci cand oamenii se afla intr-o stare de coerenta, inima produce un camp energetic benefic pentru oameni, animale si mediul inconjurator. Atunci cand exista cooperare bazata pe coerenta inimii in cadrul unui grup de oameni, rezultatul este o comunicare mult mai facila, actiune si potential pentru rezultate mult masi bune. Pare ca membrii unui astfel de grup comunica unii cu altii, la un nivel nevazut, energetic.

Iubire pentru intreaga Planeta

Coerenta noastra personala poate sa aduca un beneficiu familiilor noastre, colegilor de serviciu, prietenilor nostri, animalelor, prin simpla noastra prezenta. Din cercetarile noastre, a reiesit ca aceasta stare a inimii nu este una subtila ci ii atinge pe ceilalti, ii influenteaza in foarte mute moduri benefice.
Dovezi stiintifice sustin ideea unui camp global care poate conecta toate sistemele vii si constiinta. Foarte multi oameni de stiinta sunt de parere ca exista o inter-conexiune intre energia noastra umana si sistemele energetic ale Pamantului.

Impreuna cu alte grupuri de cercetatori, lucram pentru a arata cat de eficienta se poate dovedi intentia colectiva si cooperarea. Foarte multe organizatii incearca sa ofere solutii si unelte care s ane ajute sa marim aceasta cooperare cu ceilalti, ceea ce poate evolua catre o deschidere colectiva a inimii, ceea ce poate insemna un pas major catre o coerenta globala.Inteligenta sufletului: De ce inima ta stie TOTUL?

Este vorba despre Global Initiative Coherence – 40 de centre din intreaga lume, care masoara rezonanta electromagnetic a Pamantului. Aceasta retea globala ofera o perspectiva stiintifica asupra interconectivitatii dintre campurile magnetice ale pamantului si emotiile colective umane.
Cercetarile arata cum campul magnetic al Pamantului ii afecteaza pe oameni in moduri profunde, dar intentia noastra este aceea de a studia cum oamenii, ca si colectivitate influenteaza campul magnetic al Pamantului si mediul inconjurator. Energia fiecarui individ contribuie la campul energetic global si gandurile, emotiile si intentiile fiecarei persoane, influenteaza acest camp.

Primul pas pentru a creste coerenta acestui camp colectiv, ar fi acela ca fiecare individ sa isi asume responsabilitatea fata de energia pe care o emana. Putem face acest lucru fiind constienti de gandurile, sentimentele si atitudinea noastra si ca hranim acest camp colectiv in fiecare zi…

Citeste si:
Ipoteza cercetatorilor este aceea ca… daca ar exista mai multi indivizi care sa isi mareasca coerenta inimii, aceasta ar duce catre o coerenta sociala crescuta si astfel, natiunile si oamenii pot deveni mai armoniosi ceea c ear duce la o Pace sustenabila.

Doc Childre, fondatorul Hearth Math Institute spune: Cu cat mai mult umanitatea va practica traiul bazat pe inteligenta inimii, cu atat vom fi mai calificati catre urmatorul nivel al constiintei. Sa ne folosim de ghidajul intuitiv al inimilor noastre, va deveni un fapt comun, bazat pe o inteligenta practica.

Foto: Shutterstock

Iti mai recomandam si:

Inteligenta inimii: Creierul din inima

Lectiile de la Institutul Inimii: Gaseste puterea de a depasi cele mai grele momente din viata!

Testul aurei spirituale: Chakra care iti defineste viata

Lacrimile, cuvintele pe care inima nu le poate rosti

articol preluat: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/13949/inteligenta-sufletului-inima-energetica.html?utm_source=newsletter-daily-20130510&utm_medium=email&utm_content=daily-20130510&utm_campaign=Newsletter-Daily#state=c7697d164d625a78e324de26fd8b766a&error=unknown_user

Reclame
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: