nu e chiar asa de rau


10 Mai 2013, 10:55 in Social

Patru institutii de invatamant superior din Romania, in topul mondial al universitatilor
Compania Quacquarelli Symonds (QS) precizeaza ca topul mondial general al universitatilor include patru institutii de invatamant superior din Romania, care, in ierarhia aferenta anului 2012, se afla pe locul 601 din 700.
Patru institutii de invatamant superior din Romania, in topul mondial al universitatilor

sxc.hu

SOCIAL

Mai multe despre

Cele patru institutii de invatamant superior din Romania prezente in QS World University Rankings sunt Universitatea Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „A. I. Cuza” din Iasi si Universitatea de Vest dinTimisoara.

Pe de alta parte, in clasamentele pe 2013 in functie de specializari (QS World University Rankings by Subject), Universitatea Bucuresti (UB) se numara printre primele 200 din lume la doua specializari – limbi moderne si, respectiv, media si comunicare.

La cele doua specializari mentionate, UB se afla pe un loc situat intre 151 si 200, mentinandu-si astfel pozitia din 2012.

Editia 2013 a QS World University Rankings by Subject a evaluat 2.858 de universitati si a inclus in clasament un total de 678 de institutii, precizeaza QS. Topul mondial general (QS World University Rankings) este dominat de universitati din SUA si Marea Britanie.

Astfel, locul I in lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universitatile Cambridge (Marea Britanie) si Harvard (SUA).

CITESTE SI:
Urmatoarele trei pozitii revin unor institutii de invatamant superior din Marea Britanie (UCL, Oxford si Imperial College din Londra), dupa care, pana la locul 10, clasamentul este monopol american (Yale, University of Chicago, Princeton University si California Institute of Technology), scrie MEDIAFAX.

QS World University Rankings este un clasament anual al celor mai bune 700 de universitati din lume si, potrivit realizatorilor, cel mai popular si respectat de acest gen.

Clasamentul este alcatuit, incepand din 2004, pe baza a patru indicatori cheie: cercetarea academica, calitatea predarii, angajabilitatea absolventilor si gradul de internationalizare.

Ierarhia celor mai bune universitati din lume – realizata de QS Intelligence Unit, impreuna cu un grup de profesori si cercetatori recunoscuti mondial – este accesata de viitori si actuali studenti, membri ai institutiilor de invatamant si institutii politice la nivel mondial, afirma QS.

Detalii: http://www.9am.ro/stiri/Social/243134/patru-institutii-de-invatamant-superior-din-romania-in-topul-mondial-al-universitatilor.html#ixzz2SuVr1PWW
Follow us: @9AM on Twitter | 9AM.ro on Facebook

 

articol preluat: http://www.9am.ro/stiri/Social/243134/patru-institutii-de-invatamant-superior-din-romania-in-topul-mondial-al-universitatilor.html?utm_source=newsletter-lunch-20130510&utm_medium=email&utm_content=lunch-20130510&utm_campaign=Newsletter-Lunch

Anunțuri
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: