ghimbirul


Ghimbirul [Zingiber officinale] Ginger in English

Multa lume se plange in aceasta perioada de crizele de rinichi, crizele de cistita si in special de raceli. bolile cronice se acutizeaza pana aici nimic nou…

povestea incepe despre aceasta planta minunata Ghimbirul… eu recomand la toata lumea cat apuc, aceasta planta care acum 6 ani m-a scapat de crizele la rinichi… nu este un fals sau o minciuna este ceva incercat pe pielea mea…

Eu sunt diagnosticata cu litiaza renala… cand ma prindea o raceala facea criza de rinchi niste dureri chinuitoare la urinat, dureri abdominale, dureri de spate, hematurie (sange in urina). Deci pot sa va zic ca nu a fost de loc placut… m-am chinuit asa cred ca 2 ani… cand crizele incepeau sa fie din ce in ce mai frecvente …faceam si 4-5 crize pe an… luam medicamente gen Urinex, Urinal etc insa era floare la ureche… si atunci am auzit de la un nutritionist si dr in diabetologie despre ceaiul de ghimbir… mi-a spus ce sa fac cum sa il prepar si cat sa beau … si in 6 luni de baut ceai de ghimbir a 3 cani pe zi am scapat de crizele de rinichi… vreau sa zicca de 6-7 ani de la tratament am mai facut o singura data criza de rinichi acum 2 ani din vina mea ca nu m-am imbracat cum trebuie…

Acest ceai miroase minunat… este iute la gust si iti creeaza un sentiment placut de caldura… este greu la inceput sa il consumi datorita gustului iute…insa daca nu il faceti concentrat va obisnuiti repede… inainte de a va scrie reteta de preparare acestui ceai vreau sa va dau detalii deaspre acesta planta de care am auzit cu totii sunt sigura.

„Ghimbirul [Zingiber officinale] face parte din familia Zingiberaceae, se intalneste in tinuturile asiatice ( China ). Este o planta erbacee aromata, al carei radacina are gust placut. De putin timp (dupa 1989), este introdusa si in comertul nostru. Din punct de vedere yoga, este triplu yin, dar metafizic – are elemente yang. Planta este folosita in alimentatie si terapie; in special iarna, face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare. Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestie, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului (contra matretei).

Curata intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm. Are calitatea de a feri de raul de mare, ameteli, vertijuri, greturi. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii. In China , este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir. Ceaiul din radacina de ghimbir s-a dovedit eficient si în tratamentul bolnavilor de cancer care au facut chimioterapie. Pe langa faptul ca le înlatura greata, ghimbirul îi ajuta si pe cei cu ameteli si vertijuri.

Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante. Este util persoanelor cu circulatie periferica deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la intensificarea arderii grasimilor.

Ghimbirul este util persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente, letargice, aducand tonus, energie si optimism. Persoanele care sufera de reumatism pot beneficia de efectele terapeutice de necontestat ale ghimbirului. O lingurita de tinctura de ghimbir dizolvata in 100 ml de apa ajuta pe reumatici sa se vindece, daca este administrata de trei ori pe zi. Ghimbirul este un antibiotic natural … este foarte bun antiinflamator si un foarte bun antiseptic pt organism … este diuretic si indicat in litiaza renala, piatra la rinichi, retentii urinare, infectii urinare.

Ghimbirul contine ulei volatil (predominen tzingiberol) si compusi fenolici (gingeroli). Are efect antiemetic si antivertiginos, inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si centrul vomei. La nivelul aparatului digestiv este coleretic si colecistochinetic, favorizand secretia bilei si motilitatea vezicii biliare. Ghimbirul este folosit in alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Da o aroma placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor din pastai. Chiar mai mult decat usturoiul, planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste.

Ghimbirul este comercializat sub mai multe forme: Radacini întregi, proaspete: o radacina de ghimbir este numita „mana”. Ea are o culoare galben-deschis la interior si o coaja de diferite nuante cafenii. Ghimbirul jamaican, de culoare galben deschis, este socotit a avea cea mai buna calitate. Ghimbirul african si indian are o coaja mai închisa la culoare si este de calitate mai slaba. Rizomii întregi au gustul cel mai proaspat. Radacini uscate: se comercializeaza „negre” (cu coaja cu tot) sau „albe” (fara coaja). Sunt disponibile întregi sau taiate felii. Ghimbir pudra: are culoare galben-deschis si este obtinut prin macinarea radacinii uscate. Ghimbir conservat: este preparat din rizomi tineri, decojiti, taiati si apoi fierti într-un sirop gros de zahar. Bucatile de ghimbir si siropul sunt conservate împreuna.

Ghimbirul este moale si carnos, dar extrem de iute. Ghimbir cristalizat: este obtinut prin fierbere în sirop de zahar, uscat apoi la aer si rulat în zahar. Ghimbir murat: este taiat feliute foarte subtiri, ca hârtia, si apoi murat în otet. Ghimbirul murat este numit în Japonia „gari” si însoteste adesea „sushi”; este servit între feluri, pentru a reîmprospata cerul gurii. Are culoare rozalie. Alte utilizari ale ghimbirului: În industria parfumurilor: gratie uleiului esential pe care îl contine, rizomul de ghimbir emana o savoare de lamâie piperata si confera astfel caldura si personalitate parfumurilor. În industria cosmeticelor/

La spitalele din Beijing , este utilizat în tratamentul alopeciilor (cheliilor) sub forma de rondele proaspete. Cosmetologii europeni au fabricat lotiuni cu ghimbir pentru tonificarea si revitalizarea parului. Lotiunile de corp pe baza de ghimbir au efecte de întinerire: hranesc epiderma si îi confera finete si suplete. Fiind bogat în magneziu, fosfor si acizi aminati, ghimbirul este omniprezent în formule revitalizante ale cremelor de fata. În medicina alternativa/

Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului imediat ce ating pielea, relaxând si detensionând musculatura. Radacina încalzeste meridianele de acupunctura. Terapeutii folosesc uleiurile aromatice de ghimbir pentru frictionarea zonelor unde se acumuleaza tensiuni negative: tâmpla, ceafa, încheieturi. Prepararea ceiului de ghimbir. Este important sa fie consumata radacina de ghimbir… nu pliculetele sau praf luat de la plafar … ci luat din supermarketuri ca se gaseste … cum arata? uitati-va in poza si o sa va dati seama imediat…

Se ia o bucata mai mica din radacina … cam de 5 cm un bulb …se spala bine sub jet de apa rece …

se rade cu razatoarea mica …

Se fierbe 1 l de apa, cand apa fierbe se pune ghimbirul razuit

si se fierbe 1 minut

dupa care se stinge si se lasa 30 min acoperit…

apoi se strecoara si se consuma in jur de 3 cani pe zi cu inghitituri mici. Atentie!!! nu se consuma seara pt ca este si un foarte bun energizant … este foarte utila si la curele de slabire ca este un antioxidant foarte bun … eu am baut ceai de ghimbir jumate de an in continu ca si tratament …
E foarte ciudat cum omul uita de pe o zi pe alta din comoditate despre efectele unui ceai… eu personal nu sunt fan ceaiuri… nu imi plac beau doar cand sunt bolnava…, insa acum sunt ffff hotarata sa beau ceai de ghimbir, sa fac o cura cu ghimbir pt a intari imunitatea, pt a ajuta in cura de slabire, pt a ma simti mai bine.
Incercati si voi.

Autor necunoscut….. dar ce scrie este ok…. verificat in parte…

material primit pe mai

Explore posts in the same categories: de folos sa-ti fie..., mens sana, vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: