ne inarmam cu… sanatate


Arma secreta din medicamentele viitorului?

Medicamentele viitorului ar putea fi mai eficiente in lupta impotriva bolilor prin folosirea unor principii pe care le ofera un fruct tropical precum grepfrutul.

Conform Science Daily, grepfrutul este cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii noastre. El poate revolutiona inclusiv tratamentul folosit impotriva tumorilor canceroase.

Cercetatorii de la Universitatea din Louisviile au descoperit cum se poate administra mai eficient un medicament prin intermediul nanoparticulelor.

Ei au folosit lipide naturale derivate din grepfrut. Expertii care au facut acest studiu au publicat rezultatele cercetarii lor in revista „Nature Communications”.

Acestia au denumit nanoparticulele „nanovectori derivati din grepfrut”. Ei cred ca ceea ce au obtinut este o modalitate mai buna de a administra un medicament, ea fiind lipsita de toxicitate.

In plus, aceasta cale este una mai ieftina decat cea care implica folosirea unor materiale sintetice. Acesti nanovectori pot fi modificati pentru a ataca inclusiv celulele maligne, sustin specialistii. De asemenea, nanovectorii pot transporta inclusiv proteine precum anticorpii.

In cadrul testelor facute pe animale, efectele adverse cauzate au fost mai putin numeroase.

Specialistii au facut teste inclusiv pe pacienti care sufereau de cancer la colon. Ei testeaza acum metoda pentru a vedea daca ea poate fi folosita si pentru tratarea bolilor autoimune si a artritei reumatoide.

articol preluat: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/tratament/arma-secreta-din-medicamentele-viitorului-1236638

Anunțuri
Explore posts in the same categories: de prin ziare...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: