da-mi Doamne curajul de a…


Curajul  Curajul

Curajul este cel care te ajuta sa infrunti cu indrazneala primejdiile si neajunsurile de orice fel. Adevaratul crestin nu cunoaste neputinta. E pururea intarit de Dumnezeu si din acest motiv stie ca toate ii sunt cu putinta. Chiar daca trece prin situatii dificile, traieste cu credinta ca Dumnezeu le va rezolva. Asta nu inseamna ca el sta cu mainile in san si asteapta lucrarea lui Dumnezeu. Lucreaza spre iesirea din acele situatii, plin de curaj. Este dupa cum spune Sfantul Ioan Scararul: «un neobosit silitor al firii». Nu intamplator in Scriptura ni se spune “nu va inspaimantati, nu va temeti, pentru ce sunteti asa de fricosi?, indrazneste fiule etc.

Indiferent de cadere, trebuie sa avem curajul sa ne ridicam. Ori de cate ori apare in noi gandul ca nu mai suntem iubiti de Dumnezeu din cauza pacatelor, sa ne aducem aminte de fiul risipitor, care dupa ce isi vine in fire nu este certat de Dumnezeu pentru caderile sale, ci este imbratisat. Si tot timpul sa avem in vedere ca „acolo unde s-a inmultit pacatul, acolo va prisosi harul”. Astfel, celor ce au cazut mult din relatia cu El, le trimite niste stari harice pe care nu le au multi din cei care se roaga in biserica.

Resemnarea in fata pacatului nu este acceptabila. Resemnarea creeaza un spatiu si mai mare de manifestare a pacatului. Si cu cat spatiul este mai mare, cu atat mai mult nu-I permitem lui Dumnezeu sa lucreze in noi. Fara curaj, lucram cel mult o vreme si din nou cadem. Tot ce incepe Dumnezeu in sufletul nostru, noi nu-L lasam sa termine. Multi au auzit chemarea catre mantuire, dar din lipsa curajului putini s-au pus pe ea si multi din acest putin s-au intors.

Omul are nevoie de curaj pentru a se mantui, dar fara lepadarea parerii de sine si a impunerii voii proprii, ajunge la o indrazneala care denatureaza relatia sa cu Dumnezeu. Fara aceasta lepadare, omul ajunge chiar la razvratirea impotriva lui Dumnezeu. Dar prin aceasta lepadare, toate rostirile, gandurile si faptele sunt savarsite potrivit vointei Domnului, de parca le-ar savarsi chiar El.

Retineti ca decaderea nu necesita curaj. Dar ca viata lui Hristos sa devina viata noastra, e nevoie de mult curaj.

Adrian Cocosila

 

articol preluat: http://www.crestinortodox.ro/editoriale/curajul-140788.html

Reclame
Explore posts in the same categories: ...fides in..., de prin ziare..., de suflet...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: