lupta continua


Draga prietene al Rosiei Montane,
Faradelegea te lasa fara casa!
Opreste legea exproprierii nationale!
Parlamentul Romaniei urmeaza sa voteze in plenul Camerei Deputatilor o propunere de modificare a Legii Minelor scrisa cu dedicatie pentru proiectul minier Rosia Montana, dar care nu va intarzia sa afecteze dreptul la proprietate al oricarui cetatean roman.
Campania Salvati Rosia Montana a lansat o petitie nationala adresata deputatilor Romaniei pentru respingerea proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor.
Citeste si semneaza si tu aceasta petitie!
Acum e momentul sa actionam direct si sa ne protejam dreptul la viata si la proprietate! Azi este vorba de o proprietate din Rosia Montana. Maine poate fi proprietatea ta! Nu lasa acest precedent sa fie creat!
Ce modifica proiectul de lege PLx 549/ 2009?
Orice companie de stat sau privata care obtine o licenta pentru exploatarea resurselor minerale in zona unde tu esti proprietar al unui teren sau a unei locuinte, va putea sa te exproprieze printr-o procedura simpla, expeditiva. Contestarea procedurii nu-ti va restabili dreptul la proprietate, ci poate doar va modifica valoarea compensatiei. Pentru informatii suplimentare citeste Raportul de Analiza Alburnus Maior.
Cine sustine acest proiect de lege?
Guvernul Romaniei se pregateste sa aprobe proiectul minier Rosia Montana prin emiterea acordului de mediu. Modificarea legislatiei este esentiala pentru ca numeroase sentinte judecatoresti blocheaza in acest moment avansarea proiectului minier si impiedica eliberarea acordului de mediu. Aceasta strategie deriva din pura vointa politica a Guvernului si vizeaza pe termen mediu si lung inceperea de noi proiecte minere bazate pe tehnologia cu cianuri, peste tot in Transilvania.
Ce poti face tu?
Cel mai puternic instrument de a influenta decizia deputatilor este contactarea directa a acestora. Suna-i si stabileste o audienta. Nu ezita! Este dreptul tau constitutional de a te adresa membrilor Parlamentului. Aceasta metoda, indelung folosita in strainatate, si-a dovedit ultilitatea in alte parti ale lumii. Este momentul sa folosim acest instrument democratic in sprijinul salvarii Rosiei Montane. Afla aici cum iti poti contacta deputatul.
Promoveaza actiunea Contacteaza-ti deputatul, asigura vizibilitate demersurilor tale in randul prietenilor, familiei, la job si promoveaza actiunea in cadrul evenimentelor la care iei parte. Orice ocazie de promovare a mesajelor Campaniei Salvati Rosia Montana este binevenita! Avem nevoie de sprijinul tau pentru a duce vestea mai departe! Afla cum ne poti ajuta accesand acest kit de activism!

Informeaza-te si informeaza-i si pe altii!
Uniti salvam Rosia Montana!
Surse de informare:
http://www.rosiamontana.org
paginile facebook Alburnus Maior si Rosia Montana in UNESCO
grupul facebook: Save Rosia Montana

In fiecare an pe 5 iunie sarbatorim Ziua Internationala a Mediului. Anul acesta insa Romania este nevoita sa iasa in strada pentru apararea dreptului constitutional la un mediu curat!

De la Rosia Montana la exploatarea gazelor de sist, defrisari masive sau organisme modificate genetic – toate sunt probleme grave pe care insa actuala guvernare le-a imbratisat in forma unei veritabile strategii de guvernare. Pe 5 iunie iesim TOTI in strada pentru a protesta impotriva acestei strategii criminale. Mai multe detalii.

___

 
Draga prietene al Rosiei Montane,
Uniunea Social Criminala a declansat macelul Rosiei Montane.
S-O VA anun?a in perioada 22-23 mai.

De ce ne aflam intr-un moment critic pentru Rosia Montana?

Inainte sa puna mana pe Putere, actuala guvernare promitea prin vocea lui Victor Ponta o evaluare echilibrata a proiectului minier de la Rosia Montana, dincolo de activitatile de lobby si interese politice de gasca. Alegerile au trecut si viziunea Guvernului s-a schimbat abrupt. La fel si planurile referitoare la Rosia Montana, iar in acest moment procedura acordului de mediu este in curs de finalizare.

Dan ?-O VA lua
Imediat dupa instalare, Dan Sova a inceput (re)negocierea cu Rosia Montana Gold Corporation. Obedienta fata de marile corporatii a ministrului delegat a venit de la sine, caci vechea scoala de partid i-a aratat in detaliu cum oportunismul da roade de aur. Imbelciugarea duce la imbelsugare astfel incat lobby-ul facut (fie de Basescu, fie de Ponta) a devenit legitim. In fata cui? Nu stim.
Astfel Dan Sova a infiintat o noua companie miniera, modifica legislatia, ignora parerea specialistilor si dreptul publicului de a lua parte la decizii atat de importante. Toate acestea denota o agenda de lucru straina intereselor poporului roman, aservita marilor corporatii.

Daca acest copil teribil al proiectelor mari si intereselor marunte nu intelege ca se joaca cu focul, atunci trebuie sa se stie ca DAN S-O VA LUA de la noi, toti cei satui de cei corupti si de afacerile lor!

Sustine si tu Campania Salvati Rosia Montana. Redirectioneaza 2% pana pe 25 mai 2013!
BARBARUL
Daniel Barbu, ministrul culturii a preluat retorica companiei miniere si a predecesorilor sai privind patrimoniul cultural de la Rosia Montana. In ciuda tuturor atentionarilor venite in ultimii 10 ani pe adresa institutiei sale, din partea celor care au expertiza sa se pronunte fara echivoc pe teme legate de protejarea patrimoniului, d-l Barbu are viziuni de aur. Si atat.
Mai mult nominalizarea Rosiei Montane pe lista UNESCO depinde de ultim pas, tehnic – de semnatura ministrului. Ignorand ghidul operational pentru implementarea Conventiei Patrimoniului Mondial, ministrul Barbu condamna la distrugere istoria milenara a Rosiei Montane. Monumente ce au rezistat mii de ani in fata eroziunii, a hoardelor barbare sau chiar a comunistilor pusi pe demolari acum urmeaza sa fie distruse. Si nu ar fi distruse de cutremure sau de razboi, ar fi distruse pe semnatura unui barbar inconstient.

Urmareste paginile facebook Alburnus Maior si Rosia Montana in UNESCO pentru urmatoarele episoade ale macelului Rosiei Montane declansat de Uniunea Social Criminala.

Si mai ales fii gata sa iesi in strada pentru Rosia Montana!

Allianz nu se aliaza cu Gabriel Resources

Mai multi activisti ai Campaniei Salvati Rosia Montana au participat pe 8 mai la Adunarea Generala Allianz, cel mai mare asigurator de accidente din lume. Scopul acestei deplasari a fost informarea membrilor AGA despre riscurile si ilegalitatile asociate proiectului minier propus la Rosia Montana. Gabriel Resources a inceput discutiile cu Allianz pentru asigurarea proiectului minier, conditie esentiala pentru obtinerea avizelor necesare. Dupa ascultarea argumentelor activistilor, Michael Diekmann, CEO-ul Allianz, a declarat: „Ca urmare a celor aflate astazi, Allianz nu va face afaceri cu Gabriel Resources si nu va asigura proiectul propus”. Citeste mai mult aici.

 

materiale primite pe mail

Anunțuri
Explore posts in the same categories: atitudini, vorbe primite, vorbe-napoiate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: