pentru cine iubeste Rosia Montana


Dragi prieteni ai Rosiei Montane,
FanFest Rosia Montana a intrat in linie dreapta! Mai putin de o luna ne desparte de festivalul campaniei Salvati Rosia Montana. Pe perioada FanFest, Rosia Montana se transforma intr-o mare scena. Curtile devin spatii de spectacole si interactiune activista, casele – sali de expozitii, poienile – amfiteatru pentru concerte. Aici puteti vedea un mic preview, promo-ul festivalului.

Pana acum, la FanFest 2013 s-au anuntat responsabili cu trezirea constiintelor si cu voia buna, in zilele de 15, 16 si 17 august:
Celalalte Cuvinte / Blanoz / Travka / IPR / Luna Amara / Norzeatic & Avant’n’Gard / Aria Urbana / Trei parale / Shadowbox / Justice Nowhere (Nepal/UK)
Artistii cu mesaj social si atitudine critica sunt „pasari rare” in Romania. Nu sunt ei in exces nicaieri in lume, dar la noi parca trebuie sa-i cauti cu lumanarea. Mai mult, uneori trebuie sa dea ei peste tine, sa te provoace, sa te scuture ca sa te trezesti si sa vezi lumea reala, lumea din versurile si muzica lor, lumea Rosiei Montane, a protestelor impotriva gazelor de sist si a politicienilor corupti. Nu e o lume frumoasa, chiar deloc. Dar e lumea in care traim, de fapt. Si ei, artistii acestia, ne tin treji, sa nu uitam si sa nu cadem vrajiti in visele mincinoase ale unei prese vandute, ale reclamelor cu cianura si ale emisiunilor care ridica in slavi prostia. Iar in acest sens, Norzeatic si IPR, fiecare in parte au dedicat Rosiei Montane cate o piesa insotita de un videoclip.

Programul complet al festivalului poate fi consultat AICI.
Programul Adopta o Casă, demarat la 1 iulie, este in plina desfasurare! In aceasta prima luna de activitati au participat un numar total de 38 voluntari, dintre care 11 din Spania, Franta, Cehia, Belarus si Ucraina prin programul Service Civil International.

Participantii, proveniti din diverse domenii de activitate, cu sau fara experienta in munca de restaurare, au luat parte la diverse lucrari specifice. De la studenti, la bucatari, electricieni sau pur si simplu oameni cu multa dorinta de a ajuta, toti si-au gasit locul in programul Adopta o Casa la Rosia Montana. Le multumim tuturor pentru aportul lor minunat!

De asemenea, in cadrul festivalului FanFest, care se va desfasura in perioada 15-18 august, puteti participa la o serie de ateliere demonstrative care se vor desfasura prin Programul Adopta o Casa. Aceste ateliere vor beneficia de participarea mesterilor locali si se vor axa pe revitalizarea unor mestesuguri traditionale ca realizarea sindrilei, zidarii de mortar de var, zidarii seci (mauri), tencuieli cu mortar de var.
Lucrarile continua si in august! Va invitam sa va inscrieti ca voluntar, in aceleasi conditii ca si pana acum, pentru saptamanile 5-9 august, 19-23 august si 26-30 august, printr-un mesaj la adresa contact@adoptaocasa.ro. Daca doriti sa sprijiniti activitatile si lucrarile pe care le desfasuram o puteti face prin donatii prin sistem PayPal sau direct in cont, prin transfer bancar.
Marsul de Solidaritate cu Rosia Montana

137 km – pas cu pas salvam Rosia Montana
Pentru a treia oara in istoria luptei pentru salvarea Rosiei Montane, facem Marsul de Solidaritate cu Rosia Montana. In perioada 7 – 13 august 2013 vom parcurge la pas 137 de kilometri, plecand din Cluj Napoca, cu destinatie finala Rosia Montana. Odata ajunsi la Rosia Montana, ne vom alatura festivalului FanFest. Acest mars simbolizeaza refuzul fata de distrugerea Rosiei Montane prin minerit. Totodata este o forma de solidaritate cu patrimoniul, istoria, natura si oamenii care nu vor sa-si paraseasca pamanturile in favoarea proiectului minier distructiv. Ne asteapta un drum lung, prin Valea Ariesului din Muntii Apuseni, in care vom intra in contact cu oamenii zonei si cu traditiile agriculturii de munte. Vom fi echipati cu tricouri, bannere, flyere informative si instrumente muzicale. Vom face popasuri ca sa ne odihnim si sa le povestim oamenilor de ce merita sa parcurgem pentru Rosia Montana 137 de kilometri.
Daca vrei sa ai parte de o experienta intensa, dedicata unei cauze minunate, hai sa mergem pe jos la Rosia Montana! Plecam spre Rosia Montana din Cluj-Napoca, Piata Unirii, pe 7 august 2013, la ora 09:00.
Pentru inscrieri si mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la: mars@rosiamontana.ro

Ati primit prezentul e-mail intrucat aceasta adresa electronica figureaza in baza de date a campaniei Salvati Rosia Montana. Motivul pentru care baza de date a campaniei contine aceasta adresa poate fi unul din cele de mai jos:

– ati solicitat abonarea la newsletter-ul campaniei;
– ati participat la unul dintre evenimentele organizate de campania Salvati Rosia Montana;
– sunteti sustinator, voluntar sau partener al campaniei Salvati Rosia Montana.

Anunțuri
Explore posts in the same categories: atitudini, vorbe primite, vorbe-napoiate

One Comment pe “pentru cine iubeste Rosia Montana”

  1. Mary Garner Says:

    Astfel, cei care vor vizita Roşia Montană cu ghidul turistic alături vor descoperi clădirile din centrul istoric al localităţii şi zonele protejate din împrejurimi, vor remarca detalii, simboluri şi monumente istorice conectate cu tradiţiile mineritului în Roşia Montană. Toate aşteaptă să fie puse în valoare prin programul de restaurare şi reabilitare propus de RMGC, în paralel cu proiectul minier.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: